Здоров'я

​Як у Житомирі організували роботу центру вакцинації після переїзду в «Олді»

26 August 2021, 15:11

Центр вакцинації, який був розміщений у спортивній залі ЗОШ №6, від сьогодні, 26 серпня, працює у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5. Ми вирішили подивитися, як організували роботу на новому місці.

«Зараз вже розпочнеться навчальний процес, ми не можемо в одному приміщенні разом з дітьми проводити вакцинацію, тому ми переїхали сюди. «Олді» запропонував нам тут і ми погодилися, бо приміщення в принципі хороше, думаю, що ми тут будемо надалі вакцинувати. Ми мали б у кінотеатрі «Жовтень», але там не такі умови, як тут. Тут у нас в центрі працює п’ять мобільних бригад. В наявності зараз є такі вакцини: Moderna — виключно на другу дозу, також є CoronaVac, як на першу, так і на другу дозу, і є AstraZeneca — також на першу і другу дозу. Вчора в нас було більше ніж 700 людей, сьогодні ми очікуємо стільки ж. На вихідних в нас було до 400 людей. В будні дні трохи більше, в суботу, так як ми в дві зміни працюємо, буває і до 1000 людей», — розповідає керівниця центру вакцинації Аліна Гудз.


В будні дні центр вакцинації працює з 12 години, проте дехто з житомирян зайняв чергу ще о 9 ранку.

«Я тут з 9 години практично, займав чергу завчасно. Я, наприклад, не знав, як вони будуть працювати, тому прийшов трохи раніше, тут було кілька людей, але поступово почало більше сходитися», — каже Олександр.

«Все дізналася через інтернет. Я прийшла буквально перед відкриттям, зараз треба трохи почекати», — говорить Оксана.

В центрі вакцинації зазначили, процедура щеплення займає декілька хвилин, тому приходити з самісінького ранку не потрібно. І ще раз нагадують графік роботи.

«Графік роботи у нас буде в будні дні з12:00 до 19:00 (з перервою з 15:00 до 15:15), у суботу з 08:30 до 19:00 (перерва — з 13:45 до 14:15) і в неділю з 08:30 до 14:00», — каже керівниця центру вакцинації Аліна Гудз.

Нагадаємо, з 26 серпня центр масової вакцинації планували перемістити у приміщення колишнього кінотеатру «Жовтень». Пізніше на сайті міської ради повідомили, що у Житомирі центр вакцинації, який діяв на базі спортивної зали ЗОШ № 6, з 26 серпня переїжджає на вулицю Михайла Грушевського, 5 у торговий центр «ОЛДІ». Тимчасовий пункт вакцинації від COVID-19 з 16 серпня запрацював і в ТЦ «Епіцентр».

Як повідомляв Житомир.info, з 22 липня 2021 року в Житомирській області щеплення від COVID-19 можуть отримати всі охочі, доступні чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac, від Pfizer та Moderna. У Житомирі центр вакцинації в школі №6 з цього ж дня почав працювати щоденно, там можна було отримати щеплення вакцинами Moderna чи CoronaVac.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі