Влада

Про дороги, медицину, перемоги та невдачі: голова Житомирської ОДА звітував про два роки роботи

26 August 2021, 19:30

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко 26 серпня звітував про два роки роботи.

Пресконференцію для журналістів провели на двох локаціях – об’єктах «Великого будівництва». Спочатку на базі Житомирського обласного онкологічного диспансеру голова облдержадміністрації розповідав про реконструкцію закладу, лінійний прискорювач та медичну галузь в цілому.

«Розпочати хочу зі змін, які відбулися у медичній галузі Житомирщини. Саме тому ми наразі знаходимося на території Житомирського обласного онкологічного диспансеру. Реконструкція триває вже не один рік, що зумовлено необхідністю поетапного виконання робіт для забезпечення безперебійного функціонування закладу та лікування пацієнтів. Цього року, завдяки включенню до програми президента «Велике будівництво», його вдасться нарешті завершити. Для виконання всіх необхідних робіт у поточному році передбачено виділити понад 40 млн грн, зокрема, з ДФР понад 36 млн грн та 4 млн грн з обласного бюджету. Загалом вартість реконструкції становить 94 млн грн. (за весь час будівництва з 2017 року). Ще одна справа, яку ми маємо зробити для онкодиспансеру та жителів області, – це встановлення лінійного прискорювача. На останній сесії депутата підтримати рішення про вибір формату державно-приватного партнерства для встановлення лінійного прискорювача. Є інвестори, які готові вкласти у цей проєкт за попередніми оцінками понад 14 млн євро», – говорить Віталій Бунечко.

Продовжив голова ОДА вже в будівлі магістрату, де розповідав про інфраструктурні об’єкти.

«Протягом 2020-2021 років на розвиток соціальної та транспортної інфраструктури в рамках програми президента «Велике Будівництво» та інших держпрограм спрямовано понад 3 млрд грн. З них на розбудову соціально важливих закладів виділено майже 600 млн грн, що у понад два рази більше, ніж у 2015-2018 роках. Протягом двох останніх років в області завершено будівництво 15 сучасних сільських амбулаторій. Забезпечено реконструкцію 7 приймальних відділень в опорних лікарнях Житомирського госпітального округу», – каже Віталій Бунечко.

Також він розповів про ремонт доріг.

«Протягом 2020-2021 років в області планується відремонтувати та капітально звітувати близько 400 км доріг. Це у понад 1,5 раза більше, ніж було зроблено за 5 років 2014-2018 роках. Серед них 166 км автошляхів загальнодержавного значення. Загалом обсяг робіт на дорогах місцевого значення за два роки становить майже 220 км. Зараз роботи тривають на ділянках загальною протяжністю 100 км», – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.

За два роки роботи на посаді голови Житомирської ОДА невдач не було, а ось найбільша перемога очікує попереду, зазначив Віталій Бунечко.

«Фіаско немає, мені надзвичайно приємно і за два роки гордісно за такі проєкти, які ми робимо. Найбільшою перемогою буде встановлення лінійного прискорювача, якого немає в онкодиспансері», – ділиться Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 31 липня 2020 року голова ОДА Віталій Бунечко відзвітував про рік своєї роботи на посаді. Тоді він обурювався роботою геокадастру в Житомирській області та розповідав про схеми на землях АТОвців

Як повідомляв Житомир.info, в рамках програми «Велике будівництво» у 2020 році на Житомирщині добудовано та реконструйовано 15 об'єктів соціальної інфраструктури. У 2021 році планується будівництво, реконструкція та капітальний ремонт 12 об’єктів соціальної сфери, із них 9 об’єктів буде завершено до кінця 2021 року, інші 3 – у 2022 році. Історії будівництва та кримінальні історії підрядників дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко голова ОДА звіт звіт про роботу пресконференція  
Матеріали по темі