Здоров'я

У Житомирі проти коронавірусу вакцинувалися понад 80% працівників освіти, – міськрада

27 August 2021, 12:23

Станом на 27 серпня у Житомирській міський територіальній громаді проти коронавірусу вакциновані 5 тисяч 225 працівників освіти, а це 81% від загальної кількості освітян.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«У житомирських школах новий навчальний рік розпочнеться у звичному режимі. Та у разі посилення карантину й виходу Житомира із зеленої зони, можливість очного освітнього процесу матимуть ті заклади загальної середньої освіти, у яких проти Covid-19 вакциновано 80 % працівників. Цього вимагає постанова Кабміну, бо саме такий відсоток імунізованих, кажуть експерти, дозволить уникнути колективного розповсюдження хвороби», – йдеться у повідомленні.

У департаменті освіти міської ради наголошують, що першочерговим завданням під час підготовки шкіл до нового навчального року було створення безпечних умов учасників освітнього процесу у разі поширення коронавірусної інфекції. Тут запевняють: у Житомирі всі освітні заклади готові до нового навчального року та налаштовані на очний освітній процес.

У приклад ставлять ЗОШ №19. Як розповідає директорка Лариса Білоконь, відсоток вакцинованих освітян у школі високий – 98 %. Щеплення отримали навіть ті, хто орендує приміщення школи. Із 126 працівників тут не вакцинувалися тільки троє за медичними показниками.

У Спеціалізованій загальноосвітній школі №12 з поглибленим вивченням іноземних мов ім. С.Ковальчука показник вакцинованих працівників становить 83 %. А в Житомирському екологічному ліцеї № 24 вакцинувалися 87 % освітян.

«На сьогодні найвищі показники темпів вакцинації серед освітян у ЗОШ №19 (98%); Житомирському міському ліцеї №1 (98%); ЗОШ №6 імені В.Г. Короленка (92%). Інші заклади подолали необхідний показник у 80 % або ж до нього впевнено наближаються, адже чимало освітян влітку було у відпустках і наразі активно проходять імунізацію», – резюмують у міськраді.

Нагадаємо, 18 серпня під час засідання виконавчого комітету обговорювали статистику щеплення серед освітян. Тоді зазначалося у садочках та школах вже щеплено 75% працівників.

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня 2021 року міністр освіти Сергій Шкарлет зауважував, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме і наголосив, що вакцинація є добровільною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина вакцинація школа вчитель освітянин освіта  
Матеріали по темі