Місто

Житомирський комунальний ФК «Полісся» стане приватним та перейде у власність BGV Group

27 August 2021, 20:32

Незабаром КП «ФК Полісся» Житомирської міської ради отримає нового власника. Ним стане генеральний спонсор футбольного клубу BGV Group. Про це повідомили 27 серпня під час пресконференції на центральному стадіоні «Полісся».

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, поки що BGV Group не є повноцінним власником. Крім того, допоки ФК «Полісся» є комунальним підприємством, міська влада планує виділяти на нього кошти.

«Задачі перед командою стоять досить амбітні, і ми розуміємо, що фінансування таких задач неможливо за рахунок бюджету міста. Сьогодні (27 серпня, – ред.) ми вас тут зібрали для того, щоб офіційно вже презентувати команду, яка скоро вже отримає власника. Юридично сьогодні ще не передається клуб, ще потрібно рішення міської ради, працюють юристи з обох боків, і після того, як вони знайдуть правильну юридичну форму, після цього вже буде передача. Я думаю, що до кінця року ми ще також будемо фінансувати, кошти закладені, але це залежить від того, як юридично швидко ми зможемо пройти ці етапи. Також разом з компанією BGV Group ми ще пропрацьовуємо декілька проєктів з розвитку дитячого футболу в Житомирі», — каже Сергій Сухомлин.


Керівник спортивних проєктів BGV Group Management Валерій Платонов зазначає: нині 20% фінансування клубу – це бюджетні кошти, 80% – спонсорські. Коли ФК «Полісся» перейде у власність BGV Group, фінансування буде виключно з боку власника. А кошти, які раніше виділяли міська та обласна влади будуть направлені на розвиток дитячого спорту у Житомирі.

«Ми 100 % беремо на себе фінансування, відмовляємося від усіх бюджетних коштів, і в нас є порозуміння, воно записане в меморандумі. Ті кошти, які звільняться, будуть направлені місцевими органами самоврядування і облдержадміністрацією на розвиток місцевих спортивних секцій, дитячого юнацького футболу, а також на спортивні споруди Житомира та Житомирщини. В нас є вже дві перші амбітні цілі – поставити на стадіон освітлення. Була вчора зустріч з Андрієм Павелком (нардер), і ми розмовляли в адміністрації президента для того, щоб підключити програму «Великого будівництва», аби добудувати цей стадіон, добудувати зону входу і доставити ще дві мачти для освітлення. Ми вже на перспективу думаємо на Вищу лігу», – каже керівник спортивних проєктів BGV Group Management Валерій Платонов.

Головний тренер ФК «Полісся» Юрій Калітвінцев каже: наразі головна ціль команди – перемога в кожній грі.

«Результати на сьогоднішній день не ті, які від нас очікували. До початку чемпіонату всі вирішили чомусь, що ми будемо всіх обігрувати по 8-9:0. Ні, ми були б не проти, але ми розуміємо, куди ми йдемо, і що на сьогоднішній день ми з себе представляємо, а це створення на сьогодні конкурентоспроможної команди, яка від гри до гри ставить цілі не високі, а локальні. Тому, ціль у нас, я не боюсь її озвучувати, – це перемога в кожній грі», – каже головний тренер ФК «Полісся» Юрій Калітвінцев.

Наприкінці пресконференції BGV Group спільно з міською та обласною владою підписали меморандум про співпрацю. Наразі юристи узгоджують всі деталі, щоб вже найближчим часом депутати Житомирської міської ради своїм рішенням передали ФК «Полісся» компанії.

Зазначимо, що компанія BGV Group Management належить Геннадію Буткевичу, який входить до топ-20 найзаможніших українців за версією Forbes як співвласник корпорації АТБ – найбільшої мережі супермаркетів в Україні.

Як відомо, «Футбольний клуб «Полісся» є комунальним підприємством Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 28 серпня 2021 року на Центральному стадіоні у Житомирі ФК «Полісся» прийматиме ФК «Альянс» (Липова Долина) у рамках 6 туру чемпіонату України з футболу серед команд І ліги. Початок матчу – о 15:30 год.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Полісся ФК ФК Полісся футбол футбольний клуб  
Матеріали по темі