Здоров'я

У МОЗ до жовтня планують продовжити перехідний період запровадження електронних лікарняних

31 August 2021, 14:44

Повний перехід з паперових лікарняних на електронні, який мав відбутися з 1 вересня 2021 року, у Міністерстві охорони здоров’я планують перенести.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу МОЗ.

«Нова орієнтовна дата переходу – 1 жовтня. Електронні лікарняні уже практикують у медичних закладах, проте, як стверджують у МОЗ, наразі не всі лікарі опанували цифрову систему. З трьох тисяч лікарень, які можуть визначати непрацездатність, е-документ можуть видавати трохи більше двох тисяч», – йдеться у повідомленні.

Однією з причин називають відсутність доступу комунікацій в лікарів.

"Зараз понад дві тисячі закладів можуть формувати електронні лікарняні. Передбачений повний перехід з 1 вересня, але зважаючи на те, що є окремі відомчі лікарні – ті, що в глибинках, яким треба трохи більше часу – зараз юстується наказ, який продовжить цей перехідний період до жовтня", – розповів прессекретар Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ.

Тобто наразі вже можна оформляти лікарняні в електронному форматі, але деякий час медзаклади ще зможуть видавати і паперові листки непрацездатності.

Нагадаємо, з 4 червня 2021 року в Україні почали видавати електронні лікарняні, але до вересня діятиме перехідний період.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2021 року всі медзаклади мають формувати лікарняні в електронному вигляді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарняний електронний лікарняний МОЗ  
Матеріали по темі