Місто

​У місті святкують День житомирян: святкова фотозона, виступи талановитої молоді та модний показ

4 September 2021, 17:08

Вдруге у Житомирі проходить культурний арт-фестиваль «День житомирян».

4 вересня на Новому бульварі на містян очікувала виставка «Військових сувенірів», а на вулиці Михайлівській житомиряни могли подивитися на виступи хореографічних та вокальних колективів.

«Є свято Житомира, а є свято житомирянина. Це свято для людей, які пов'язані з цим містом. В рамках фестивалю проходить й «День підприємця», присвячений креативним індустріям. Ми підготували насичену та цікаву святкову програму, Fashion-показ від відомих українських дизайнерів та від відомих житомирських дизайнерів таких, як «OST WON». Також буде сольний виступ віолончеліста з Києва, який є переможцем всеукраїнських конкурсів; концертна програма за участю джазових колективів, а вечірня програма буде у стилі джаз», - розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.


Цього є дня, 4 вересня, на вулиці Михайлівській до 19:00 працює мобільний центр вакцинації.

«Попри свято, життя досить мінливе, і сьогодні з нами є COVID, на превеликий жаль. Ми ще раз хочемо нагадати про важливе – потрібно вакцинуватися», - каже заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Люди приходять. Якщо рахувати на дві вакцини, то десь сотня людей буде, якщо конкретно по AstraZeneca – це 24 осіб», - повідомляють у мобільному центрі вакцинації.

Арт-фестиваль «День житомирян» започаткували у 2020 році. Ми запитали, як ставлять до нового свята містяни.

«Із задоволенням, подобається, у мене навіть дитина буде брати участь у показі, класно», - каже Віта.

«Я вважаю, що будь-яка ініціатива, де можуть проявити себе житомиряни, є чудовою і класною. Для наших дітей, які зараз виражають себе на сцені – це круто», - ділиться Тетяна.

«Гадаю, що це правильно. Люди святкують, житомиряни святкують і у місті додаткове свято з’явилося», - сказала Олена.

Зазначимо, що святкова концертна програма за участю джазових колективів розпочнеться після 18:00.

Фоторепортаж, як у 2020 році святкували День житомирян дивіться тут.

Нагадаємо, 1 вересня виконком затвердив план заходів арт-фестивалю «День житомирян».

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня 2021 року поблизу сцени на головній пішохідній вулиці Житомира з 11.00 до 19.00 працюватиме автобус вакцинації від COVID – 19. Щеплення проводитиметься CoronaVac та AstraZeneca.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День житомирянина Колодій арт-фестиваль свято  
Матеріали по темі