Здоров'я

Україна скоро вийде із «зеленого» рівня епіднебезпеки, але навіть у «червоній» зоні молодші класи зможуть ходити в школу

6 September 2021, 14:55

Україна найближчим часом вийде із «зеленого» рівня епіднебезпеки, оскільки ситуація з коронавірусом у країні погіршується.

Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін сказав в ефірі «Сніданок 1+1» - інформує 6 вересня «Українська правда».

«Ситуація дійсно погіршується. Найближчим часом країна все ж таки вийде із «зеленої» зони, і ми будемо вимушені запровадити «жовту» зону, де будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів, спортивних залів», - наголосив Ігор Кузін.

Головний санітарний лікар додав, що наразі все залежить від людей, а запровадження обмежень «жовтої» чи «помаранчевої» зони буде покликане не допустити тотального локдауну в країні.

При цьому, за словами Кузіна, переходу до «червоної» зони і тотального локдауну в Україні слід очікувати не раніше, ніж у листопаді.

Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 станом на 5 вересня 2021 року

Водночас 6 вересня пресслужба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися. Навчальний процес може організовуватися за такими можливими сценаріями:

«Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності)

Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності)

Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Нагадаємо, станом на 31 серпня поріг у 65% вакцинованих освітян подолали лише Житомирська та Київська області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 6 вересня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 90 тисяч 136 випадків коронавірусної інфекції, з них 47 виявили упродовж останньої доби, за добу в області зафіксували 1 летальний випадок, загалом від ускладнень СOVID-19 померли 1834 людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ коронавірус карантин школа  
Матеріали по темі