Події

У житомирській колонії викрили засудженого, який погрожував фізичною розправою та вимагав від чоловіка 20 тис. грн

10 September 2021, 17:01

Детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР у регіоні та оперативним відділом пенітенціарної установи за процесуального керівництва обласної прокуратури 10 вересня викрили 37-річного засудженого у вчиненні нових злочинів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Встановлено, що чоловік, який наразі відбуває покарання в одній з пенітенціарних установ регіону, упродовж трьох місяців чинив тиск на жителя обласного центру. Від житомирянина він вимагав сплати надуманого боргу в сумі 20 тисяч гривень. У випадку невиконання своїх умов погрожував потерпілому задіяти підконтрольних осіб на свободі для спричинення «боржнику» тілесних ушкоджень та знищення його майна», - йдеться у повідомленні.

Про фігуранта відомо, що раніше він неодноразово судимий і нині відбуває покарання за насильницький злочин. До вчинення нових кримінальних правопорушень вдався, посилаючись на так званий статус «смотрящого» та на певний авторитет у «злодійських колах».

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем відбування покарання чоловіка було вилучено низку речових доказів, що свідчать про його протиправну діяльність.

Цього ж дня засудженому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 (Вимагання) ККУ, тобто у вимозі передачі чужого майна з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, та ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) ККУ.

Досудове розслідування здійснюється детективами слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу УСР в Житомирській області ДСР НПУ за процесуального керівництва прокуратури області.

«За сукупністю вказаних протиправних діянь фігурантові загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна», - інформує поліція.

Водночас в повідомленні пресслужби Житомирської обласної прокуратури уточнюється, що пенітенціарна установа – це ДУ «Житомирська установа виконання покарань №8».

«За результатами проведеного обшуку у підозрюваного виявлено та вилучено заборонені в обігу речі та предмети, зокрема, мобільні телефони і чорнові записи», - зазначає прокуратура.

Нагадаємо, в липні цього року Нацполіція викрила колекторів, які займалися вимаганням, погрожуючи особам насильством та розповсюдженням підроблених порнографічних фото: колекторські кол-центри діяли на території столиці та Київської області, Вінниці, Житомира, Черкас та Херсона.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 31 травня 2021 року викрили та затримали двох місцевих жителів, які вимагали у підприємця 17,5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вимагання прокуратура колонія засуджений злочинний вплив  
Матеріали по темі