Влада

У житомирському тубдиспансері триває будівництво єдиної в Україні мікробіологічної лабораторії, яке фінансують «Лікарі без кордонів»

14 September 2021, 14:29

У КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер Житомирської обласної ради» тривають роботи з будівництва сучасної мікробіологічної лабораторії, яку планують відкрити найближчим часом. Об’єкт оглянув заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма разом із головним лікарем диспансеру Віталієм Дідиком та представниками міжнародної організації «Лікарі без кордонів».

Про це 14 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Будівництво лабораторії здійснює міжнародна незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів»/ Medecins Sans Frontieres. Це пілотний проєкт з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз в Житомирській області. Наразі всі роботи практично завершені», – йдеться у повідомленні.

Володимир Ширма зазначив, що це буде єдина в Україні лабораторія такого типу.

«Це буде лабораторія, якої в Україні більше немає. Три роки тому була укладена угода на будівництво з організацією «Лікарі без кордонів». Вартість будівництва склала близько 1,5 млн євро», – зазначив після візиту Володимир Ширма.

Також в рамках робочого візиту Володимир Ширма оглянув хід реконструкції колишнього дитячого корпусу у майбутнє сучасне дитяче інфекційне відділення на 40 ліжок.

За офіційними даними Обласного протитуберкульозного диспансеру в 2020 році в області зареєстровано 435 випадків вперше діагностованого туберкульозу, в тому числі 10 серед дітей, виявлено 103 випадки хіміорезистентного туберкульозу та 56 випадків туберкульозу в поєднанні з ВІЛ-інфекцією.

549 хворих на туберкульоз пацієнтів отримали лікування протягом минулого року в стаціонарі диспансеру. В амбулаторних умовах без госпіталізації проліковано 175 пацієнтів.

Довідка облради. КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер Житомирської обласної ради» надає спеціалізовану протитуберкульозну допомогу населенню області, є центром консультативної та організаційно-методичної допомоги з питань організації протитуберкульозної роботи. Для лікування хворих на туберкульоз у диспансері розгорнуто 225 ліжок.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року постійна комісія Житомирської обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів надала дозвіл на будівництво в обласному протитуберкульозному диспансері мікробіологічної лабораторії площею 350 кв.м, яке профінансує незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів – Бельгія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тубдиспансер лабораторія Ширма Лікарі без кордонів  
Матеріали по темі