Місто

У Житомирі в рамках тижня мобільності створять інтерактивний майданчик на Лятошинського та встановлять меблі у скейт-парку

15 September 2021, 14:08

У Житомирі в рамках Європейського тижня мобільності, що відбудеться з 20 по 25 вересня, створять інтерактивний майданчик для дітей біля скверу на Лятошинського та встановлять вуличні меблі у скейт-парку, який відкрили у травні 2021 року.

Про це під час засідання виконавчого комітету міської ради 15 вересня повідомив директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Новий простір біля скверу розмалюють фарбами й там облаштують доріжки для катання на велосипедах, самокатах та пішохідну зону.

«Ми бачимо, що після реконструкції скверу на Лятошинського з'явилася додаткова зона для дітей, і вона зараз користується великою популярність серед дітей молодшого віку. Зараз ми бачимо, що є проїзд, який на сьогодні ніяк не використовується – це асфальтована частина скверу, яку ми пропонуємо облаштувати під додатковий інтерактивний майданчик для дітей молодшого віку. Ось приблизна концепція, візуалізація, що це має бути. Ідея полягає в тому, що ми хочемо створити додатковий простір для активного дозвілля для молоді та дітей. В першу чергу, цей простір повинен вчити дітей, як поводитися з іншими учасниками дорожнього руху, тому що тут є три основні учасники дорожнього руху – це велосипедисти та велосипедна доріжка, є доріжка для самоката і пішохідна зона із додатковими руховими активностями для дітей», – розповідає директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.


А для нового скейт-парку планують виготовити вуличні меблі, щоб покласти речі та спостерігати за тренуванням.

«У новому просторі для дозвілля, який створений у Житомирі зі скейт-парком, зараз є теж велика кількість користувачів. Вони відзначають, що їм потрібні вуличні меблі, де змогли б розміщуватися речі. Зараз вони зробили імпровізований стілець, де можуть залишати, при цьому вони просять додатково облаштувати місця, такі глядацькі зони, де можна буде сидіти і споглядати, як хлопці виконують рухові активності», – додає Борис Пахолюк.

Також 24-25 вересня на Лятошинського проводитимуть опитування житомирян щодо майбутньої реконструкції цієї вулиці, а у суботу, 25 вересня, житомирян запрошують на презентацію концепції реконструкції та публічне обговорення.

Варто зазначити, що кошти на усі заходи в рамках тижня мобільності надають європейські партнери.

План проведення заходів в рамках Європейського тижня мобільності – ТУТ

Нагадаємо, у 2019 році в рамках Європейського тижня мобільності в Житомирі тестували нову концепцію майдану Соборного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул. Лятошинського сквер сквер на Лятошинського Європейський тиждень мобільності скейт-парк виконком Агенція розвитку міста  
Матеріали по темі