Місто

Переможець тендеру на ремонт вулиці біля аеропорту в Житомирі відмовився від угоди: договір мають укласти з “конкурентом”, пропозиція якого на 100 тис. грн дорожча

16 September 2021, 13:50

КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради має намір укласти угоду з ТОВ «Шляхбуд-5» на поточний ремонт вулиці Коростенська села Вереси Житомирської міської об'єднаної територіальної громади (район аеропорту) вартістю 547,6 тис. грн.

Про це йдеться на ресурсі Прозорро.

За умовами тендерної документації, відремонтувати 1120 м кв. вулиці Коростенська мають до кінця 2021 року.

Очікувана вартість закупівлі становила - 603,2 тис. грн. Участь у тендері взяло чотири фірми: ТОВ «Асфальт Плюс» з пропозицією у 447,8 тис. грн, ПАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» з пропозицією у 448 тис. грн, ТОВ «Шляхбуд-5» з пропозицією у 547,6 тис.грн та ТОВ “Постачальна транспортна компанія» з пропозицією у 550,8 тис. грн.

Спочатку переможцем торгів визнали ТОВ «Асфальт Плюс» та ухвалили намір укласти угоду з фірмою. Через два тижні пропозицію фірми відхилили, оскільки переможець торгів відмовився від укладання угоди.

Наступною фірмою з найбільш вигідною пропозицією було ПАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19». Однак її відхилили через відсутність довідки по частині другій ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі», також учасник не в повному обсязі завантажив Додаток 4 «Проєкт договору про закупівлю».

7 вересня КП «Управління автомобільних шляхів» визнало переможцем торгів ТОВ «Шляхбуд-5» та опублікувало намір укласти угоду з фірмою.

ТОВ «Шляхбуд-5» засноване в липні 2018 року в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 10 тис. грн. Власником фірми є Володимир Гаврилюк - колишній начальник КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради, Олександр Шелопугін, Ярослав Галушко, Олександр Омельянчук та Віталій Кисліцький.

Всі п’ять власників фірми у 2018 році працювали в ПП «Проспект-Транс», власником якого є Ірина Пухтаєвич - дружина колишнього першого заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації та ексдепутата Житомирської міської ради Михайла Пухтаєвича.

З 2017 по 2018 роки Володимир Гаврилюк був директором ПП «Проспект-Транс», Олександр Шелопугін - головний механік, Олександр Омельянчук - головний інженер, Ярослав Галушко та Віталій Кисліцький виконроби.

ТОВ «Шляхбуд-5» у 2021 році найбільшу кількість разів зустрічалася на торгах з ТОВ «Асфальт Плюс». У 2021 році фірми зустрічались 23 рази, із яких 15 разів перемогу отримувало ТОВ «Асфальт Плюс» та чотири рази ТОВ «Шляхбуд-5», ще чотири рази перемогу отримала інша фірма. Із них сім разів фірми були на тендерах двох, і ні разу між собою не конкурували та не знижували ціну.

Прикладом такого є закупівля управління капітального будівництва з ремонту частини вулиці Тараса Бульби-Боровця з влаштуванням пішохідних доріжок та зупинок громадського транспорту в м. Житомирі. Тендер між собою розіграли ТОВ «Асфальт Плюс» та ТОВ «Шляхбуд-5». Дешевшою була пропозиція у ТОВ «Шляхбуд-5», однак її замовник відхилив і визнав переможцем ТОВ «Асфальт Плюс». Ще не уклавши угоду на 5,7 млн грн з фірмою, розпочались роботи на об’єкті.

Журналісти Житомир.info зафіксували, що роботи з капітального будівництва з ремонту частини вулиці Тараса Бульби-Боровця з влаштуванням пішохідних доріжок та зупинок громадського транспорту розпочали виконувати люди у спецодязі ТОВ «Шляхбуд-5».

ТОВ «Асфальт Плюс» засноване в березні 2017 року в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 350 тис. грн. Власником фірми Размік Петросян.

Нагадаємо, квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомир на ремонт приміщень штабу в центрі Житомира витратить майже 2 млн грн, угоду уклали 19 липня з ТОВ «Експертбудтрейд», а на торгах була імітація конкуренції.

Про те, як дві житомирські фірми ТОВ «Уютспецбуд» та ТОВ «УК Комфорт-Буд» разом беруть участь у торгах та по черзі підписують договори, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога УАШ Коростенська Асфальт Плюс Шляхбуд-5 
Матеріали по темі