Здоров'я

У Житомирському фармацевтичному коледжі відзначили День фармацевта

18 September 2021, 14:40

У Житомирському фармацевтичному коледжі напередодні Дня фармацевта нагородили найкращих викладачів та студентів.

Житомир по праву можна назвати містом фармації, адже щороку коледж випускає близько чотирьохсот майбутніх фармацевтів.

«Наш коледж є єдиним в Україні закладом фармацевтичного спрямування, серед медичних коледжів, та є певним осередком фармацевтичної спільноти в нашій області. Саме у нашому закладі ми проводимо святкування нашого професійного свята, до якого долучаються і наші роботодавці, приємно відмітити, що більшість з них є нашими випускниками», - говорить директор Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Ірина Бойчук.


В коледжі запевняють, фармація надзвичайно актуальна професія, адже з десяти хворих, семеро звертається саме до фармацевта.

Тут збережені кращі традиції підготовки майбутніх фармацевтів, кожен з випускників вміє виготовляти ліки, досліджувати хімічні речовини, при цьому враховані інноваційні підходи та технологічний прогрес.

«Більш як у 72 % аптечних установ, аптечних мереж, виробничих підприємств фармацевтичної галузі нашої області працюють наші випускниками. Крім того, ми готуємо фармацевтів для всієї України. Ніша лабораторія оснащена всім необхідним для реального професійного навчання та підготовки наших студентів», - каже директор Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Ірина Бойчук.

Майбутніх фармацевтів та їх викладачів вітали з професійним святом роботодавці, народний депутат України, голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Верховної Ради України Сергій Кузьміних та представники обласної влади.

«Дійсно ця професія, тим паче в наш час, в період епідемії, є надважливою. Хочу, щоб наші фармацевти, студенти, випускники, працівники були здорові та допомагали нам у ті скрутні моменти, коли ми до них звертаємось», - зазначив заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський.

«Професія сьогодні популярна та необхідна для держави, суспільства, для людей. Дуже приємно, що саме наш коледж готує висококваліфікованих спеціалістів, які сьогодні мають попит на ринку праці», - говорить заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Житомирський фармацевтичний коледж це гарний старт для опанування професії. Адже якість підготовки фахівців у коледжі – це пріоритет, тому випускники мають гарантовані місця працевлаштування не тільки в Україні, а й за кордоном.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фармколедж фармацевт  
Матеріали по темі