Влада

​Президент нагородив орденами двох срібних призерів Паралімпійських ігор-2020 та тренера з Житомирської області

18 September 2021, 16:04

Володимир Зеленський нагородив орденами вихованців спортивних шкіл Житомирської області: легкоатлетів Юлію Шуляр і Миколу Жабняка, та його тренера Віктора Лиса.

Відповідний указ президента «Про відзначення державними нагородами України» №470/2021 від 16 вересня опублікований на сайті президента.

«За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України постановляю: нагородити орденом княгині Ольги ІІІ ступеня ШУЛЯР Юлію Павлівну — срібну призерку з легкої атлетики. Нагородити орденом «За мужність» ІІ ступеня ЖАБНЯКА Миколу Євгенійовича — срібного призера з легкої атлетики. Нагородити орденом «За заслуги» І ступеня ЛИСА Віктора Мілентійовича — тренера Миколи Жабняка», - йдеться в указі.

На сайті Житомирської ОДА повідомляють, що легкоатлетка Юлія Шуляр представила Україну у бігу на 400 м серед жінок. Юлія Шуляр – вихованка Любарської школи-інтернату, що на Житомирщині. Вона майстер спорту міжнародного класу, а також срібна призерка Чемпіонату світу з легкої атлетики 2019 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Микола Жабняк представив Україну з метання диску та штовхання ядра. Тривалий час легкоатлет представляв Житомирщину та займався у Житомирському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». За час заняття легкою атлетикою Микола Жабняк став срібним призером паралімпійських ігор, чемпіоном та бронзовим призером чемпіонату світу 2013 року, бронзовим призером чемпіонату світу 2015 року, чемпіоном та бронзовим призером чемпіонату Європи 2014 року, чемпіоном та срібним призером чемпіонату Європи 2018 року та інше.

Як повідомляв Житомир.info, з нагоди Дня фізкультури і спорту президент присвоїв почесні звання заступниці директора СДЮСШОР та тренеру з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президент орден легкоатлет  
Матеріали по темі