Новини компаній

Як обрати китайский чай: молочний улун, шу пуер, шен пуер

21 September 2021, 12:29

Історія китайського чаю

Китайський чай асоціюється у нас з китайським довголіттям, здоров'ям, неймовірним смаком і знаком якості. Китай входить в трійку лідерів-експортерів чаю. Історія китайського чаювання починається з 2737 року до нашої ери і є невід'ємною частиною китайської культури і побуту.

Китайська чайна церемонія - важлива складова повсякденного життя китайців, а також обов'язковий ритуал на офіційних зустрічах, свадьбах. Чайна церемонія вимагає певної підготовки, підготуйте необхідний посуд - чайник, піали, чабанів (чайна дошка). Чайна церемонія - це найкращий спосіб перезавантажитись і відпочити впродовж дня або ввечері.

Сорти китайського чаю діляться за рівнем ферментації:

Білий чай - має найлегший спосіб ферментації, завдяки чому зберігає багато корисних речовин.

Зелений чай - найпопулярніший китайський чай

Жовтий чай - рідкісний і дорогий чай, для справжніх гурманів, виробляється в невеликих обсягах.

Улун - популярний сорт чаю, відрізняється легким весняним смаком і вершковим ароматом.

Червоний чай (або чорний чай) - наймолодший сорт китайського чай.

Пуер розділяють на дві групи - Шу Пуер і зелені пуери Шен Пуер. Пуер - постферментований чай, штучно зістарений, в результаті старіння чай має унікальні речовини і мікроелементи. Шен Пуер - чай який колекціоную, купують на аукціоні, витримують роками та десятиліттями.

Молочний улун и пуери - найпопулярніші сорти китайського чаю.

Молочний улун: користь та лікувальні властивості

Молочний Улун - вважається один з найсмачніших китайських чаїв, він має м'який вершковим ароматом, також ви можете зустріти назву "бірюзовий чай". Молочний Улун - напівферментований чай, збирають його в в провінціях Фуцзянь і Гуандун, а також на острові Тайвань.

Купить чай молочный улун можна у офіційного постачальника оригінального китайського чаю cha.com.ua. Щоденне вживання молочного улуну зміцнює імунітет, а таком домогая в профілактиці багатьох захворювань.

Листя молочного улуна збирають вручну, навесні та восени. Після збору листя сушать під відкритим небом до 2-х годин, потім прибирають в тінь. Ферментація - спосіб обробки чайного листа,таким чином листя окислюється під впливом кисню. Наступний етап після ферментації - сушіння листя під температурою 300 градусів, сушка призупиняє процес ферментації і прибирає залишки вологи.

Молочний улун багатий мінералами, вітамінами і антиоксидантами. Молочний улун багатий на поліфеноли, тому його рекомендують вживати при зниженні ваги, регулярне вживання улуну прискорює метаболізм. Дослідження властивостей молочного улуну показали, що чай допомагає в профілактиці таких захворювань як рак, атеросклероз, інсульт, ревматоїдний артрит, діабет.

Чай пуер для справжніх гурманів

Історія Пуеру почалася 1400 років тому, коли чай транспортували в Тібет, іноді таке транспортування могла тривати багато місяців і за цей час чай міняв свої смакові властивості, аромат був більш глибоким і виразним, такий чай зберігався довше. Свою назву Пуер отримав від назви міста Пуер, де були розташовані чайні фабрики.

Шен Пуер і Шу Пуер - відрізняються один від одного способом обробки чайного листа та ферментацією.

Шен Пуер - старіє природним способом, цей спосіб називається - природна ферментація. Ферментація Шен Пуеру проходить за рахунок грибів під назвою Aspergillus acidus (Аспергилл) та інших мікроорганізмів.

Процес ферментації надає чаю насичений, багатий смак, прибирає гіркоту.

Шу Пуер - має більш швидкий спосіб ферментації.

Користь Пуеру:

Пуер - сприяє в профілактиці шлункових захворювань, його також рекомендують вживати при язві шлунку, Пуер виводить токсини з організму, знижує рівень цукру в крові, покращує метаболізм. Пуер має тонізуючий ефект.

Китайський чай особливо оцінять гурмани, молочний улун і китайський Пуер найбільш популярні китайські чаї, його цінують за приємний смак.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі