Суспільство

​На трасі в Житомирській області монтують ще одну систему автоматичного зважування в русі

23 September 2021, 16:32

У селі Андріївка, що поблизу Черняхова, на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський монтують систему зважування в русі. Така система вже працює в селі Сінгури Житомирського району.

Про це 23 вересня повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг в Житомирській області.

«Біля села Андріївка на магістралі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (км 148+700 – 149+500) підрядна організація проводить роботи з поточного середнього ремонту, а саме влаштування елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху. Система є своєрідним апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камер для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів», - йдеться у повідомленні.

Монтаж системи передбачає:

  • - проведення земельних робіт,
  • - влаштування фундаментів, WIM,
  • - влаштування тришарового покриття на ділянці дороги,
  • - укріплення узбіч,
  • - виконання робіт з електроживлення, заземлення, освітлення,
  • - пусконалагоджувальних робіт,
  • - облаштування ділянки автодороги.

Підрядник: Товариство «Інтеграл Сістемс». Термін виконання робіт: до 31.12.2021 року.

«Система WiM - ефективний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Дані з доріг передаються до Укртрансбезпеки», - зазначають дорожники.

Як працює система?

Майданчик перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово у режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

Коли надходитимуть штрафи за порушення?

1 жовтня набуває чинності закон щодо здійснення габаритно-вагового контролю.

Закон запроваджує адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі. А це, своєю чергою, допоможе зберегти від руйнування дороги, покращить безпеку дорожнього руху та сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Нагадаємо, у Житомирській області вже працює така «розумна» система зважування вантажівок у русі на автодорозі М-21 поблизу села Сінгури (Бердичівський напрямок).

У грудні 2020 такий же комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion встановлювали на 206 км траси Київ-Чоп.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 Укртрансбезпека та патрульні показали, як перевіряють вагу вантажівок на ділянці траси М-21 від Житомира до Черняхова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД ваговий комплекс система зважування в русі  
Матеріали по темі