Події

​У Житомирській області на складі зберігали контрафактні цигарки, які постачали по всій країні: нелегальний бізнес приносив мільйонні прибутки

23 September 2021, 16:42

Служба безпеки України заблокувала канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів. Цигарки зберігали на підпільних складах на Івано-Франківщині та Житомирщині. Нелегальний бізнес приносив його власникам мільйонні прибутки, а підробна продукція постачалася у більшість регіонів України.

Про це Житомир.info повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області.

«За попередніми даними, підакцизні цигарки закуповували «в чорну» - у посередників заводів-виробників. Їх зберігали на підпільних складах, облаштованих на Івано-Франківщині та Житомирщині. Оптові партії контрафакту реалізовували фактично до усіх регіонів України під виглядом продукції відомих іноземних брендів: як із підробленими марками акцизного податку, так і без них. За даними слідства, «клієнтів» (переважно власників малого та середнього бізнесу) ділки знаходили через спеціально створену платформу у месенджері Telegram. Замовникам цигарки надсилали через сервіси поштового зв’язку», - йдеться у повідомленні.

Під час 12 одночасних обшуків, проведених у декількох регіонах України, правоохоронці вилучили:

- сировину для виготовлення тютюнових виробів та підготовлену до збуту продукцію на понад мільйон гривень;

- комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності;

- чорнову документацію та банківські картки, через які проводилися розрахунки та легалізація коштів;

- більше двох мільйонів гривень готівкою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Наразі встановлюються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи. Уточнюються збитки, завдані державі, через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизною продукцією.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2021 року податківці «накрили» нелегальний бізнес з виготовлення та продажу тютюнових виробів, який діяв у Житомирській та ще 4 областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки СБУ нелегальний бізнес  
Матеріали по темі