Події

Під час рейду екологи виявили в лісі на півночі Житомирської області незаконний видобуток пісковику і нарахували збитків у 13 млн грн

28 September 2021, 14:35

На території Білокоровицької сільської ради накопали корисних копалин майже на 13 млн грн.

Про це 28 вересня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу в ході здійснення рейдових заходів здійснено обстеження земельної ділянки із земель лісогосподарського призначення, що розташована на території Білокоровицької сільської ради Коростенського (Олевського) району Житомирської області. За результатами обстеження виявлено, що невстановленими особами проводились роботи в межах обстежуваної ділянки з видобування корисної копалини загальнодержавного значення – пісковику», - повідомили екологи.

За інформацією ДЕІ Поліського округу, при проведенні незаконних видобувних робіт утворено виїмку на площі 0,60 га, а об’єм самовільно видобутої корисної копалини становить близько 18 000 м3.

«Такими діями порушено вимоги законодавства про використання та охорону надр у частині самовільного користування надрами та завдано збитки на суму понад 12 млн 872 тис. грн.

Матеріали складені під час обстеження, а також проведені розрахунки заподіяних збитків, скеровані до правоохоронних органів для прийняття рішення в порядку Кримінально-процесуального кодексу України», - зазначили екологи.


Як повідомляв Житомир.info, колишній депутат Житомирської міської ради організував незаконний видобуток піску, завдавши збитків державі на понад 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пісковик пісок видобуток кар'єр ДЕІ  
Матеріали по темі