Здоров'я

У Житомирі вже вакциновано від коронавірусу 40% населення: вакцин вистачає, в центрі щеплення – черги

30 September 2021, 17:08

Станом на 30 вересня у Житомирі вакциновано від COVID-19 101 тисячу містян, тобто приблизно 40% від усього населення міста. Такі дані наводить директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Шрамко.

Сьогодні отримати щеплення можна у центрі вакцинації, який знаходиться в «ОЛДІ» (вул. Михайла Грушевського, 5), а також у чотирьох амбулаторіях та в «Епіцентрі».

За словами директора ЦПМСД, темпи вакцинації у місті хороші.

«Ми дивимося по тому, коли ми почали з березня місяця. Воно йшло трошки кволенько, а потім, коли відкрили центр вакцинації на базі школи № 6, а зараз перенесли в магазин «ОЛДІ», темпи пришвидшились. Приходить на вакцинацію в день від 1 до 1,5 тисячі людей. На даний момент в наявності достатня кількість вакцин, але з них є 90 доз, які придатні до 30.10.2021, до 1-го числа ми їх використаємо усі», - розповідає директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Шрамко.


У центрі вакцинації житомиряни можуть на вибір обрати вакцину: AstraZeneva, Coronavac чи Pfizer. На останню вакцину пообідді утворилась невелика черга. Тих, хто отримав першу дозу вакциною Moderna, щеплюють Pfizer.

«У мене перша доза Pfizer. Чому прийшла? Щоб легше було подорожувати за кордон, просто захист. Тому що думаю, якщо буде карантин та більші обмеження, то картка вакцинації все ж потрібна. Прочитала, що у Штатах всього три вакцини: Pfizer, Moderna, і Johnson & Johnson. Pfizer нам на вебсайті каже, що від «Дельти» захищає. Звісно, крім самого Pfizer так ніхто не каже, це не доведено», - відповідає Світлана.

Також запитуємо, чи чули про випадки примусової вакцинації у Житомирі.

«Були такі випадки, неофіційно примусово. Я знаю, що у знайомої на роботі ті, хто не вакциновані, то вони йдуть за власний рахунок чи на лікарняний, чи що, хоча не хворіють», - додає Світлана.

«Перша доза, маємо за кордон виїхати до родичів, то вирішили прийти», - говорить Микола.

Загалом в Житомирській області вже вакциновано майже 290 тисяч людей. Про кількість хворих та вплив вакцинації на перебіг хвороби розповіли 30 вересня на брифінгу в Житомирській ОДА.

«За минулу добу в області 560 інфікованих, померло - 10 людей. Усього за період пандемії встановлено 1928 летальних випадків. Хочу констатувати, що, на жаль, летальність цього разу занадто висока. Єдине, що можу повідомити всім, що заспокоює, але тільки тих, хто отримав щеплення від ковідної хвороби - із всіх хворих, які знаходяться у нас в лікарні, лише 5,7% людей отримали щеплення. Також констатую той факт, що станом на сьогодні жодна вакцинована людина, яка захворіла на ковід-19, не померла», - говорить перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Також перша заступниця голови Житомирської ОДА додала, що медики слідкують за термінами придатності усіх вакцин, а в області протермінованих вакцин наразі немає.

Нагадаємо, на брифінгу 30 вересня перша заступниця голови ОДА також повідомила, що найближчими днями комунальний заклад «Лікарня №2» Житомирської міської ради почне приймати хворих з COVID-19: там буде 170 ліжок.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6.

З 26 серпня, центр вакцинації переїхав у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі