Здоров'я

Найближчими днями пацієнтів з COVID-19 знову почне приймати житомирська лікарня №2

30 September 2021, 13:14

Найближчими днями комунальний заклад «Лікарня №2» Житомирської міської ради почне приймати хворих з COVID-19: там буде 170 ліжок. У лікарнях, які в Житомирській області зараз надають допомогу хворим на коронавірус, вже зайнято 54% ліжок.

Про це 30 вересня на брифінгу сказала перша заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Вчора ми захистили потребу в цій лікарні перед міністром охорони здоров’я, а сьогодні вранці ми отримали вже рішення керівника робіт вищого рівня з ліквідації надзвичайних ситуацій про те, що ця лікарня найближчими днями вже може прийняти пацієнтів. Такої потреби, щоб вона негайно це зробила, немає, але вона вже включена в перелік лікарень, які надають допомогу ковідним хворим, і отримає від Національної служби здоров’я відповідний пакет послуг, який буде оплачувати цю допомогу. Тому найближчими днями лікарня №2 вже запрацює як ковідна лікарня. Ми розгорнули там 170 ліжок, а при минулому етапі пандемії, коли в нас була висока захворюваність, ця лікарня мала майже 300 ліжок для хворих на COVID-19. Всі 170 ліжок забезпечені киснем», - сказала Наталія Остапченко.

Перша заступниця ОДА уточнила, що з 565 хворих, які станом на ранок 30 вересня перебували в лікарнях, на апаратах ШВЛ знаходилося 12 пацієнтів, кисневу підтримку отримували 326 пацієнтів.

«Серед захворілих, які знаходяться в лікарнях, лише 5,7% тих, хто отримав щеплення від COVID-19. І станом на сьогодні жодна вакцинована людина, яка хворіє на коронавірус, не померла», - наголосила Наталія Остапченко.

Детальніше про брифінг та вакцинацію дивіться у сюжеті

Нагадаємо, з 1 червня цього року житомирська лікарня №2 не приймала пацієнтів з коронавірусом. Станом на 15 вересня відкривати інфекційне відділення в лікарні №2 міська влада не планувала, але додатково розгортала 40 ліжок в лікарні №1.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2020 року, коли житомирська міська лікарня №2 почала приймати на стаціонарне лікування пацієнтів з коронавірусом, завідувач міського центру ішемічних хвороб ЦМЛ №2 Олесь Кутній очолив спеціалізоване інфекційне відділення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Остапченко ОДА лікарня  
Матеріали по темі