Події

У Житомирській області смертельно травмувались двоє робітників: на одного впав кран, а на іншого – стовп

4 October 2021, 11:50

1 жовтня до поліції надійшли повідомлення про госпіталізацію до лікарні двох чоловіків. У першому випадку 24-річний житель смт Черняхова отримав смертельні ушкодження, коли на нього упала кран-балка. У другому – 57-річний електрик травмувався під час демонтажу ліній електропередач. В обох випадках триває розслідування.

Про це повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Увечері 30 вересня з території приватного підприємства с. Очеретянки був госпіталізований до реанімаційного відділення Черняхівської лікарні у тяжкому стані, без свідомості, 24-річний хлопець. Попередньо, під час перевірки обставин безпосередньо на місці події поліцейські встановили, що під час виконання робіт з підвищеною небезпекою були порушені правила безпеки, у результаті чого впала кран-балка і травмувала потерпілого. На жаль, отримані ним ушкодження виявилися несумісні з життям і медикам не вдалося його врятувати. 3 жовтня хлопець помер у лікарні», - йдеться у повідомленні.

1 жовтня в обідню пору, близько 13:00, фельдшер екстреної медичної допомоги повідомив до поліції про госпіталізацію 57-річного чоловіка, жителя с. Глезного.

«Встановлено, що на одній з вулиць с. Громади Любарської ТГ проводились роботи із заміни опор ліній електропередач. Під час їх демонтажу, один зі стовпів упав на електромонтера. У результаті від отриманих травм він помер у лікарні», - повідомляють у поліції.

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Триває встановлення усіх обставин.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі до 5 років або ув’язнення терміном до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня помер ще один постраждалий внаслідок вибуху на деревообробному підприємстві в Житомира – 22-річний хлопець

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пыдприэмство травма смерть загибель струм кран стовп  
Матеріали по темі