Місто

Нові лавки, ліхтарі і дитячий майданчик: який вигляд має сквер біля «Скорботного янгола» в Житомирі, де проводять реконструкцію

4 October 2021, 15:21

Нові лавки, ліхтарі, смітники, тротуарна плитка, камери відеоспостереження та дитячий майданчик – такий вигляд сьогодні має сквер на майдані Путятинському в Житомирі.

Реконструкція розпочалася в липні 2021 року, нині ремонтні роботи на завершальному етапі.


«Як ми бачимо, роботи по благоустрою вже завершені. Не вистачає лише озеленення, його вже замовили, воно на підприємстві», – говорить головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Також мають покласти гумове покриття на дитячому майданчику та повторно пофарбувати лавки. Крім цього, тут мають встановити композицію в пам'ять про голодомор.

«Сніп пшениці буде, ми ще хочемо таку чорну стрічку додати», – показує ескіз головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Сьогодні тут чимало матусь з дітками. Вони говорять: раніше тут не було де гратися малечі та діляться враженнями від нового скверу.

«Все подобається, як тут нічого не було, то цього вдосталь», – каже Олеся.

«Потребували вже давно, є старша дівчинка, і гуляти не було де, гуляли в парку в піску. Подобається дуже, але є деякі недоліки, на мій погляд. Дитина маленька, але поручні зробили для дорослих, просили зробити нижче, але сказали – інструкція не дозволяє. Ще гойдалки не вистачає звичайної», – каже Катерина.

Також варто зазначити: наразі у сквері є одна зламала лавка. Що сталося та хто винен – будуть розбиратися за допомогою камер відеоспостереження.

Нагадаємо, 7 червня 2021 управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на реконструкцію території благоустрою скверу біля пам’ятника Жертвам Голодомору, що розташований на майдані Путятинському. Очікувана вартість закупівлі становить 4,9 млн грн.

Про те, що саме планують зробити та який вигляд має сквер біля пам’ятника Жертвам Голодомору, дивіться у відеосюжеті від 16 червня 2021

Як повідомляв Житомир.info, 17 червня 2021 року на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення щодо реконструкції території благоустрою скверу біля пам’ятника Жертвам Голодомору вартістю 4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер майдан Путятинський Скорботний янгол реконструкція  
Матеріали по темі