Здоров'я

Чи є вже в Житомирі вакцина від грипу та чи можна нею вакцинуватися після щеплення проти коронавірусу

7 October 2021, 15:13

Міністерство охорони здоров'я рекомендує робити щеплення від грипу на початку осені. Наразі у Житомирі з’явилася вакцина від грипу, проте лише у приватних аптеках, але згодом вона має з’явитися й в комунальних аптечних закладах.

«За прогнозами ВООЗ, на епідсезон 2021/2022 буде циркулювати 4 штами вірусу – Victoria, Cambodia, Phuket, Washington. Тому рекомендовано використовувати квадрівалентні (чотирикомпонентні) вакцини – це «Ваксігрип» та «ДжіСі Флю». «ДжіСі Флю» вже є в наявності в Україні та навіть у Житомирі», – говорить заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.


Вакцину потрібно придбати за власний кошт, а потім звернутися в кабінет щеплення.

«На превеликий жаль, вакцина від грипу не входить до обов'язкового календаря щеплення, профілактичних щеплень, тому її потрібно придбати за власні кошти. Ціна варіює в різних аптеках від 210 грн до 290 грн. Потрібно звернутися до сімейного лікаря. Не забуваємо про «холодовий ланцюг», переважно в аптеках, де продають вакцину, знають, як це зробити. Придбав, потім звертаєшся в кабінет щеплення, він є (у поліклініках) на вулиці Ріхтера, Великій Бердичівській та на Лесі Українки», – розповідає Марія Місюрова.

За словами заступниці міського голови, той, хто одужав після COVID-19 або зробив щеплення від коронавірусної хвороби, мають зачекати близько місяця. Проте заздалегідь усе одно варто проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем щодо графіку щеплень.

«Хочу сказати, що попри пандемію COVID-19, потрібно робити вакцинацію від грипу. Якщо ви робили щеплення від COVID-19, потрібно почекати місяць, а потім робити від грипу», – зазначила Марія Місюрова.

Нагадаємо, на початку листопада 2020 року у житомирських аптеках вакцини від грипу не було.

Як повідомляв Житомир.info, вести статистику щодо кількості хворих на сезонний грип та ГРВІ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» починає з кінця вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ вакцина вакцинація щеплення Місюрова брифінг  
Матеріали по темі