Події

На Житомирщині чоловік заснув на залізничній колії, по якій рухався поїзд!

11 June 2008, 17:55

Останнім часом питання щодо додержання правил поводження громадян на залізничному транспорті набуло актуальності з огляду на останні трагічні події, зокрема, у Рівненській області, де загинуло 7 осіб та нещодавню трагедію у Київській області, де під колесами потягу загинули 3 осіб.   

 

Разом з цим, аналіз травмувань громадян на залізниці засвідчує, що причиною трагедій є елементарне нехтування, не те що якихось складних інструкцій, а простої пильності та уважності, яких необхідно дотримуватись, навіть, просто перебуваючи на відкритому просторі, не кажучи вже про зону діяльності залізниці. Ну і, звичайно, алкоголь – більше половини трагедій трапляються з особами, які, як кажуть, хильнули зайвого.

 

Ось як, наприклад, можна охарактеризувати наступну подію, як не анекдот, який би міг закінчитися трагедією. Поїзд №4335 на ст. Чоповичі у Малинському районі Житомирської області о 1 годині 42 хвилини був змушений застосувати екстрене гальмування для уникнення наїзду на людину, яка спала, сидячи на колії.

 

Подальша перевірка засвідчила, що громадянин Б., перебуваючи в гостях у, як він сказав, «товаришів», чимало випив спиртного. Повертаючись о пів на першу ночі він переходив через колію по ст. Чоповичі. У цей час у нього почала боліти нога, на якій він носить протез,  і він вирішив сісти на колії перепочити. Знявши протеза, через деякий час він мирно заснув. Спокій громадянина було порушено машиністом, який  його розбудив. Поряд стояв вантажний поїзд, якого було зупинено майже на 15 хвилин через безталанного сонька.

 

Звичайно ця подія, скажімо так, нетипова (хоча декілька років тому назад був випадок, коли машиністу в Новоград-Волинському районі на Житомирщині прийшлося витягати з-під вагону поїзда неповнолітнього пастуха, який заснув на теплих шпалах і прокинувся вже під рухомим складом), але поїзд не автомобіль, і машиніст, як би він не хотів, не зможе звернути, якщо Ви перебуваєте навіть за кілька сотень метрів перед багатотонним поїздом. Тож бережіть себе і пам’ятайте банальне застереження – економлячи хвилину, можете втратити життя. Про це повідомляє прокурор Коростенської транспортної прокуратури, молодший  радник юстиції Руслан Поліновський.

 Житомир.info

  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі