Події

​Житомирянин, який в себе вдома побив дільничного, отримав 3 роки позбавлення волі

13 October 2021, 13:22

Чоловік, який напав на дільничного офіцера поліції під час виконання ним своїх службових обов’язків, отримав три роки позбавлення волі, які «додав» собі до іншого покарання винесеного кількома місяцями пізніше.

Про це йдеться у вироку Корольовського райсуду Житомира від 5 жовтня 2021, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що подія сталася 30 листопада 2017 року близько 22.20 в одному з гуртожитків міста. Дільничний офіцер поліції разом з колегою перевіряли дотримання обвинуваченим домашнього арешту. Під час словесного конфлікту обвинувачений двічі вдарив в обличчя поліцейського: в ніс і в щелепу, що відноситься до легких тілесних ушкоджень.

У суді обвинувачений вину визнав, зазначивши, що поліцейські його спровокували на конфлікт.

Потерпілий розповів, що обвинувачений перебуває на обліку, як особа, яка проживає на території їх обслуговування, на виконанні у них була ухвала суду про домашній арешт, дотримання якого вони перевіряли. Двері їм відчинила мати обвинуваченого, який у цей час знаходився в помешканні, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Їм потрібно було сфотографувати обвинуваченого для підтвердження дотримання ним домашнього арешту. Чоловік відмовився, вийшов на кухню. У цей час з кімнати вийшла його сестра, яка теж перебувала в стані сп’яніння, зачепилась за речі в коридорі і впала. Обвинувачений подумав, що його сестру ображають і накинувся на дільничного, той впав. У цей час напарник дільничного почав розпилювати сльозогінний газ, а обвинувачений побіг на кухню і повернувся з кухонною сокирою, яку у нього відібрали.

Сестра обвинуваченого в суді зазначила, що конфлікт розпочався після того, як поліцейські її штовхнули і вона впала.

Суд дослідив матеріали справи, врахував посередню характеристику обвинуваченого, який зловживає спиртними напоями і перебуває на обліку у лікаря-нарколога, і визначив покарання за умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків – три роки позбавлення волі.

Втім у лютого 2018 року обвинувачений був визнаний винним у іншому злочині, а саме в тяжкому тілесному ушкодженні, і засуджений до 6 років позбавлення волі. Тож врахувавши попереднє ув’язнення суд призначив кінцеву міру покарання чоловікові – 6 років і один місяць позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2021 молодик, який в центрі Житомира кидався на перехожих з ножем, під час супроводу до суду травмував слідчого поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад на поліцейського побиття конфлікт бійка суд вирок  
Матеріали по темі