Події

Суд виніс вирок жительці Житомирської області, яка вбила співмешканця, а поліції сказала, що він сам наштрикнувся на косу: 7 років ув’язнення

20 October 2021, 13:24

Суд виніс вирок жительці селища Гришківці Бердичівського району, яка у липні цього року під час конфлікту зарізала ножем співмешканця, а поліції сказала, що він сам наштрикнувся на косу. Жінку ув’язнили на 7 років.

Про це 19 жовтня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Зазначається, що 50-річна раніше несудима жінка прожила з чоловіком, якого вбила, 16 років.

«За словами обвинуваченої, спочатку між нею та чоловіком виникла сварка через те, що він не зробив клітку для тримання курей, яких от-от мали привезти з базару. Співмешканець перший схопив її за волосся та розбив губу, вона ж один раз ударила його у грудну клітину кухонним ножем, яким саме чистила рибу…», – розповідають у суді обставини події.

Згодом буде встановлено, що на час подій (близько восьмої ранку) обоє були у стані сильного алкогольного сп’яніння, і що через вживання спиртного жінка мала психічні й поведінкові розлади, однак у момент події не була позбавлена можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Чоловік дістав колото-різану рану із пошкодженням лівої легені та наскрізним пораненням серця, що ускладнилось масивною кровотечею і призвело до зупинки серцевої діяльності. Також на місці події було виявлено сліди переміщення його трупа з кімнати, у якій усе відбулось, до коридору із подальшим поміщенням на металеве лезо коси. А в первинному зверненні до медиків причиною травмування було вказано… самостійне поранення.

На суді обвинувачена вказала, що після її удару на співмешканцеві не було видно крові і що з кімнати він вийшов сам. Вона ж не мала наміру убивати його – просто так вийшло.

Після вивчення та аналізу усіх доказів суд зробив висновок про доведеність вини мешканки селища у протиправному заподіянні смерті іншій людині (ч. 1 статті 115 КК України). Вчинення злочину у нетверезому стані і щодо особи, з якою перебувала у сімейних відносинах, було визнано обставинами, які обтяжують покарання. У якості пом’якшувальних врахували щире каяття і сприяння розкриттю злочину.

Відповідно до ухваленого судом рішення найближчі сім років жінка проведе у місцях позбавлення волі, а доки вирок не набрав чинності, їй продовжено термін дії попереднього ув’язнення.

Нагадаємо, 10 липня 2021 року в селищі Гришківці, що у передмісті Бердичева, під час конфлікту 50-річна жінка поранила ножем 60-річного співмешканця. Від отриманих травм чоловік помер. Жінка сказала поліції, що чоловік сам наштрикнувся на косу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство співмешканець ніж коса Гришківці вирок  
Матеріали по темі