Влада

З бюджету на підтримку комунальних підприємств Житомирської облради збираються спрямувати майже 4 млн грн

27 October 2021, 09:47

Житомирська обласна рада збирається затвердити Програму фінансової підтримки комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області, на 2021 рік.

Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднений 26 жовтня.

«Виконання Програми забезпечить: збереження комунального майна; прибуткову діяльність комунальних підприємств та своєчасне внесення передбачених законодавством платежів до бюджету; захист працівників підприємств спільної власності територіальних громад області, які мають заборгованість по заробітній платі», - йдеться у програмі.

На фінансування програми планують спрямувати з обласного бюджету 3 млн 850 тис. грн, які направлять на чотири підприємства, найбільше отримає санаторій «Дениші» - 3 млн грн.


Нагадаємо, дохід КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» у 2021 році склав 3,7 млн грн, водночас збитки перевищили 4,5 млн грн. Станом на жовтень у санаторії заборгованість по виплаті заробітної плати становить близько 6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 12 жовтня 2021 року питання подальшого функціонування комунальних підприємств Житомирської області, які працювали збитково упродовж 2021 року, депутати обговорювали на засіданні постійної комісії з питань комунальної власності та майнових відносин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада КП бюджет програма санаторій Дениші 
Матеріали по темі