Події

У селі Житомирської області літній чоловік невдало випалив суху траву: спопелів його автомобіль, а сам він потрапив до лікарні

27 October 2021, 16:35

Житель Житомирської області спалював суху траву на городі, а разом із сухостоєм знищив і свій автомобіль. Подія трапилася 26 жовтня у Малинській громаді.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці пожежно-рятувальної служби Малинщини.

«Вчора (26 жовтня) мешканець Малинської громади палив траву на городі, разом з травою спалив і власний автомобіль», – йдеться у повідомленні.

У пожежно-рятувальній службі Малинщини в коментарі Житомир.info уточнили, що подія сталася в селі Слобідка (Малинська міська громада) близько 17-ї години 26 жовтня. Внаслідок пожежі постраждав власник обійстя й автомобіля, чоловік 1939 року народження. Він перебуває у лікарні.

У ГУ ДСНС України у Житомирській області занепокоєні значним збільшенням кількості загорянь сухої трави в області. Так, станом на 27 жовтня сталося 568 пожеж, спричинених займаннями сухої трави. Вогонь пройшов 900 га земляного покрову. Майже 100 таких пожеж сталися лише упродовж тижня. Рятувальники закликають людей не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не кидати недопалки й сірники на суху трав’яну підстілку чи сміття.

Як повідомляв Житомир.info, 21 жовтня 2021 року в селищі Романів Житомирської області сталася пожежа на території приватного обійстя – горіла суха трава. На місці пожежі рятувальники виявили тіло літнього господаря обійстя. З’ясувалося, що 80-річний чоловік у вітряну погоду підпалив сухостій за своїм городом. А вже за лічені хвилини вогонь поширився і почав підбиратися до самісіньких хат. Дідусь, найімовірніше, розхвилювався, впав, та підвестися вже не зміг.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава Малинський район Слобідка  
Матеріали по темі