Місто

У Житомирі карантинні обмеження для бізнесу ще трохи відтермінували, а шкільні канікули продовжили

25 October 2021, 18:24

У Житомирі карантинні обмеження для бізнесу знову відтермінували до 28 жовтня, а шкільні канікули продовжили ще на тиждень.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС 25 жовтня.

«Ми бачимо за вихідні дуже гарний показник вакцинації, і мотивація того, щоб ми сьогодні зустрілися на позачерговому засіданні – дати ще можливість бізнесу, працівникам, громадянам, мешканцям міста провакцинуватися і, відповідно, відтермінувати минуле наше рішення. Обов’язкову вакцинацію, яка мала бути з 26 жовтня, ми відтерміновуємо – з 28 жовтня», - пояснила перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Крім того, з переліку обмежень викреслили продовольчі ринки, залишивши лише непродовольчі. Також до умов роботи закладів – наявність сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту – додали ще медичну довідку щодо протипоказань до щеплень або відтермінування щеплення у разі наявності антитіл до COVID-19.

На засіданні також вирішили шкільні осінні канікули, які почалися 23 жовтня, продовжити до 7 листопада.

«Станом на суботу у нас було 46 дітей (які захворіли на коронавірус) по закладах загальної середньої освіти і двоє дітей з дошкільних навчальних закладів. Ми пропонуємо продовжити канікулярний період в закладах загальної середньої освіти до 7 листопада, це неділя. А там будемо бачити, моніторити, який стан захворюваності. Також рекомендуємо закладам професійно-технічної освіти організувати дистанційну форму навчання з середи 27 жовтня», – сказав директор департаменту освіти Валентин Арендарчук.


Нагадаємо, 19 жовтня під час розширеного засідання міської комісії ТЕБ та НС ухвалили рішення про ведення в Житомирі з 23 жовтня додаткових карантинних обмежень: бізнес зможе працювати, якщо 100% співробітників матимуть щеплення від коронавірусу або кожні 72 години робитимуть ПЛР-тест. Згодом ці обмеження вирішили відтермінувати до 26 жовтня, щоб люди встигли зробити щеплення.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 жовтня 2021 року в Житомирській області проти коронавірусу вакцинувалися майже 500 тисяч осіб. В Житомирі діє кілька пунктів вакцинації (графіки роботи тут), впродовж вихідних 23 та 24 жовтня в обласному центрі від коронавірусу вакцинувалися 3 380 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карнатин коронавірус комісія ТЕБ та НС Черниш ринок торгівля канікули 
Матеріали по темі