Влада

​Обласна рада проситиме Генпрокуратуру взяти під особистий контроль справу щодо центру вертебрології в Житомирі

4 November 2021, 11:14

Житомирська обласна рада на сесії 4 листопада підтримала звернення до Генеральної прокуратури України з проханням взяти під особистий контроль справу щодо Житомирського центру вертебрології.

Така пропозиція надійшла на початку сесії від депутата Валерія Онопрієнка (фракція «Пропозиція»).

«У нас є така давня історія про Центр вертебрології в Тетерівці, я дуже хотів би, щоб начальник юридичного відділу розповів про ситуацію, яка сталася там на сьогоднішній день з судовими позовами, з питанням того, що у громади намагаються відібрати майно. Після цього в мене є запит до прокуратури», - сказав під час сесії Валерій Онопрієнко.

Заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи обласної ради Анатолій Репіков поінформував присутніх про хід справи.

«На сьогоднішній день справа перебуває в Господарському суді Житомирської області. Взагалі по даному об’єкту судовий спір триває вже з 2011 року. Зараз йде кінцева стадія розгляду справи №906/672/18 за позовом заступника прокурора Житомирської області в інтересах держави в особі Фонду держмайна про витребування майна з чужого незаконного володіння. Я хочу наголосити на тому, що ми з січня місяця – як Житомирська обласна рада приймаємо участь у справі, як третя особа. Ми взаємодіємо з Житомирською міською радою, з виконавчим комітетом, підтримуємо позивні вимоги і всіляко допомагаємо процесуально, щоб цей позов в подальшому був задоволений. Хочу наголосити усім, що, дійсно, 6 жовтня 2021 виконком Житомирської міської ради скасував свідоцтво, яке за матеріалами кримінального провадження було встановлено, що воно було підроблене. Ми процесуально допомагаємо прокурору, в сенсі – щоб не були пропущені строки. На сьогоднішній день, практично, є рішення, в законній силі, що таке свідоцтво не видавалось, а рішення, яке було підставою для реєстрації цілісного майнового комплексу за ТОВ «УкрПрофТур» - підроблене, бо рішення виконкому, на яке вони посилались стосувалося нагородження матерів-героїнь. Ось така ситуація. Я вважаю, що по цій справі треба прокуратурі зі всіма учасниками процесу на стороні держави усе зробити, щоб цей комплекс залишився в особі держави», - доповів Анатолій Репіков.

Після цього депутат Валерій Онопрієнко попросив поставити на голосування свою пропозицію щодо звернення до Генпрокуратури з проханням взяти під особистий контроль справу щодо повернення майна громади у власність обласної ради.

За дану пропозицію проголосували 40 з 54 присутніх депутатів (загалом в обласній раді 64 депутати).

Відеотрансляція засідання сесії тут.

Нагадаємо, 6 жовтня 2021 Житомирський виконком скасував право власності на турбазу «Лісовий берег», видане ДП «Житомиртурист» у 2001 році, бо виявилось, що підставою видачі свідоцтва є рішення виконкому від 21 грудня 1972 року №1045, яке стосувалося нагородження восьми багатодітних матерів.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2020 Житомирська ОДА програла суд за туристичну базу «Лісовий берег», на реконструкцію якої під Центр вертебрології з Центром реабілітації учасників АТО витратили 55 млн грн бюджетних коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр вертебрології Лісовий берег суд сесія звернення Генпрокуратура  
Матеріали по темі