Суспільство

АТ«Житомиргаз» проводить редизайн мереж, аби уникнути аварійних ситуацій та оптимізувати газорозподільні мережі

5 November 2021, 16:50

В рамках Інвестиційної програми АТ «Житомиргаз» втілює два проєкти редизайну.

Зокрема, це означає, що газорозподільні станції «Сінгури» та «Маркуші» виводять з експлуатації, оптимізовують кількість газорегуляторних пунктів, а зношене обладнання та старі мережі замінять на сучасні.

«Роботи проводяться по семи локаціях, в населених пунктах: Двірець, Волиця, Сінгури, Ставецьке. У Пряжеві ми завершили на минулому тижні. - говорить в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.


3 листопада газовики почали процес відновлення газопостачання для побутових споживачів, станом на 4 листопада всі населені пункти були з газом.

Фахівці АТ «Житомиргаз» пояснюють: редизайн мереж дасть можливість скоротити втрати природного газу, оптимізувати мережі та зменшити витрати трудових ресурсів на технічне обслуговування.

«Дані роботи проводяться з метою відведення потужностей даної ГРС, які є надлишковими», - каже в.о. головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Роботи на газорозподільних станціях «Сінгури» та «Маркуші» розпочалися у 2020 році. Даний проєкт включав масштабні роботи із заміни понад трьох кілометрів газопроводу та газорегулюючого обладнання. Основний обсяг робіт був виконаний влітку цього року. Наразі ж виконують фінальні точечні роботи з переврізки, кільцювання та заміни ділянок газопроводу.

«Перш за все, ці роботи спрямовані на те, щоб споживачі отримали природний газ безаварійно та стабільно. Попереду зима, і вже почався опалювальний період, і ці заходи – це вимушена міра, адже основний обсяг робіт з редизайну мереж був виконаний впродовж літнього періоду. Наразі роботи відбуваються на певних локаціях. Вкотре звертаємось до наших споживачів, дякуємо їм за розуміння. Нагадуємо, що вся інформація стосовно будь-яких робіт розміщується на сайті компанії», - говорить начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз редизайн газорозподільна мережа  
Матеріали по темі