Події

Суд виніс постанову щодо житомирянина, який зірвав прапор та вкрав квіти з могил на військовому кладовищі: 85 гривень штрафу

11 November 2021, 13:21

У Житомирі судили чоловіка, який улітку 2021 року скоїв дрібне хуліганство на Смолянському військовому кладовищі: зірвав прапор з могили загиблого військовослужбовця, а також позбирав квіти з надгробків. За скоєне чоловіка оштрафували на 85 гривень.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення Корольовський районний суд м. Житомира виніс 27 жовтня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 8 листопада.

Сам інцидент трапився вдень 5 серпня цього року.

Скріншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира від 27.10.2021

На виклик до суду чоловік не з`явився, тож справу розглядали без його участі.

Врешті, суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та призначити йому адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 85 (вісімдесят п`ять) грн. 00 коп».

Також з чоловіка стягнули судовий збір в сумі 454 гривні.

Нагадаємо, 9 серпня пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про затримання чоловіка, який кількома днями раніше на військовому кладовищі у Житомирі зірвав прапор біля могили загиблого військовослужбовця, а також вкрав квіти з могил. Інцидент зафіксували відеокамери. Затриманий, місцевий житель 1967 року, пояснив поліцейським, що зірваний прапор збирався передати своєму сину-військовослужбовцю.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року на військовому кладовищі у Житомирі зламали флагшток та вкрали прапор на могилі офіцера 95-ї бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військове кладовище прапор могила хуліганство камера  
Матеріали по темі