Місто

Екологи знову повідомляють про скид неочищених стоків у Кам’янку, в «Житомирводоканалі» кажуть – ремонтували колектор та по-іншому не могли

12 November 2021, 14:41

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» знову здійснило скид неочищених стоків у річку Кам’янка.

Про це 12 листопада на своїй Facebook-сторінці повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Вчора (11 листопада) вже який раз з КНС КП «Житомирводоканал» по вул. Чуднівській в м. Житомир неочищені стоки потрапляють до річки Кам’янка. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу негайно здійснено виїзд з метою фіксації даної події та відбору проб води для проведення лабораторних досліджень», – звітують екологи.

Зазначається, що візуально скид, який тече до річки Кам’янка, «має неприроднє забарвлення, а саме сіро-коричневого кольору, що свідчить про наявність в скиді великої концентрації забруднюючих речовин».

Екологічна інспекція проводить розрахунок розміру шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» в коментарі Житомир.info пояснили, що 11 листопада проводився ремонт колектору. Під час його виконання неможливо було уникнути скидів у річку. Про потрапляння забруднюючих речовин у воду комунальники одразу повідомили екологам.

«На цьому тижні ми почали роботи на каналізаційному колекторі на вулиці Фещенка-Чопівського. Про це повідомлялося. Минулого року там була масштабна аварія, в результаті якої тоді виникли провалля на дорожньому покритті. Після того було прийняте рішення діяти на випередження, адже там мережі вже «з’їдені» газовою корозією, тому ми поступово їх там замінюємо. Як відомо, наші каналізаційні мережі будувалися ще в минулому столітті. І коли ми проводимо подібні роботи, змушені здійснювати скид у річку. По-іншому зробити технічно неможливо. І саме в зв’язку з цими роботами на колекторі, які проводилися вчора (11 листопада), справді був здійснений скид. Про це, як ми й зобов’язані, повідомили екологів. Ще раз наголошу, що по-іншому ми просто не можемо виконати роботи на цій ділянці колектору», – пояснили у водоканалі.

Нагадаємо, упродовж літа й осені 2021 року КП «Житомирводоканал» неодноразово здійснював скид неочищених стоків у річки. Так, скажімо, 18 вересня екологи зафіксували у Житомирі черговий скид неочищених стічних вод в річку Тетерів, бо на насосній станції водоканалу сталася аварія. Державна екологічна інспекція Поліського округу розрахувала збитки за фактом забруднення річки Тетерів, здійснене водокагналом 18 вересня, та виставила підприємству претензію на відшкодування майже 2,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал річка Кам’янка скид ГКНС еколог екологія екологічна інспекція  
Матеріали по темі