Суспільство

У Бердичеві екологи провели перевірку на одній із заправок та виявили більше 11 тисяч літрів неякісного пального

20 November 2021, 15:59

Екологи провели перевірку на одній із АЗС у місті Бердичів Житомирської області та виявили 11 590 літрів неякісного пального.

Про це 20 листопада повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Триває планова перевірка характеристик нехарчової продукції, а саме автомобільних бензинів та дизельного палива на автозаправній станцій ТОВ «ПТФ «Укр-Петроль» яка знаходиться в місті Бердичів по вул. Житомирська, 78 б», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в ході проведення перевірки в період з 10 по 15 листопада екологи виявили невідповідність документів на пальне, тому прийняли рішення про відбір проб трьох видів продукції – А-95-Євро5-Е5 «Premium», А-92-Євро5-Е5, ДП-Л-Евро5-В0, які були направлені до незалежної лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна».

За результатами лабораторних досліджень було встановлено:

- пальне А-95-Євро5-Е5 «Premium» – у кількості 3927 літрів та пальне А-92-Євро5-Е5 – у кількості 7666 літрів за показниками: «Вміст сірки», «Об’ємна частка бензолу», «Масова частка кисню» не відповідають вимогам Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив затвердженого постановою КМУ від 1 серпня 2013 р. № 927.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу стосовно ТОВ «ПТФ «Укр-Петроль» прийнято рішення щодо заборони надання даної продукції на ринку, вилучення її з обігу та відкликання (виділено редакцією)», –інформують у пресслужбі Екологічної інспекції.

Нагадаємо, 27 серпня 2021 року Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомила про початок роботи з відбору проб автомобільних бензинів та дизельного пального для перевірки їх якості у спеціалізованій лабораторії в рамках державного ринкового нагляду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка пальне Бердичів екологічна інспекція еколог екологія  
Матеріали по темі