Новини компаній

Типи плетіння браслетів: як обрати свою прикрасу?

22 November 2021, 13:24

Браслет на руку вважається однією з найпопулярніших прикрас у всьому світі. Посперечатися з цим твердженням важко, адже золоті прикраси гармонійно доповнюють будь-який образ: від стриманого ділового костюма до розкішної вечірньої сукні. Срібні браслети, жіночі або чоловічі, обов’язково повинні стати ключовим елементом базової ювелірної скриньки. Цікаві й стильні типи плетінь браслетів не тільки покращують експлуатаційні характеристики дорогоцінних металів, але й допомагають виокремити яскраві акценти в будь-яких образах!

6197b3cdaff2b.jpg

Основні типи плетінь браслетів: як обрати свій варіант?

Оскільки різновидів плетінь браслетів існує чимало, серед них виокремлюють традиційні, які відрізняються спільними характеристиками й дозволяють створювати однотипні прикраси, і оригінальні.

Традиційні різновиди плетінь

Класичні типи плетінь прикрас на руку формувалися впродовж довгих років, тому отримали свої назви, визнані ювелірними майстрами у всьому світі:

  • Бісмарк (Кайзер). Один із найпопулярніших і водночас найскладніших варіантів плетінь браслетів на руку. Використовуючи таку технологію, ювелір створює своєрідну “доріжку” з дорогоцінних металів, яка може налічувати кілька рядів. Така прикраса відрізняється міцністю й надійністю.
  • Якірне плетіння. Готова ювелірна прикраса, виготовлена за такою технологією, нагадує морський ланцюг, у якому послідовно з’єднуються масивні й довершені ланки. Такий класичний золотий або срібний браслет можна сміливо поєднувати з тематичними намистинами.
  • Панцирне (стрічкове) плетіння. Масивні ланки розташовуються в одній площині, після чого прикраса полірується з кожної сторони. Зазвичай таку технологію використовують для виготовлення чоловічих ювелірних прикрас. Основна перевага такого браслета полягає в зручності при щоденному носінні, оскільки ланки не перекручуються й не заломлюються.

Оригінальні різновиди плетінь

Оригінальні технології створення прикрас на руку допомагають підкреслити індивідуальність, створити помітні акценти в повсякденних образах. Деякі з різновидів плетінь, до прикладу, Фігаро, стають продовженням класичних технологій. Інші вирізняються повністю унікальним дизайном:

  • Нона (Фігаро). До класичного панцирного типу плетіння додаються подовгасті ланки, які об’єднуються в єдиний довершений дизайн.
  • Змійка (Снейк). Браслети на руку з таким типом плетіння вирізняються візуально безперервною лінією.
  • Візантійське плетіння. Вважається різновидом традиційного панцирного плетіння, проте вишукана ажурна сітка в готовій прикрасі додає їй неабиякого мерехтіння.
  • Троянда (Кураж). Такі прикраси виготовляють виключно ручним методом. Ланки складаються не з кілець, а з невеликих закручених спіралей.

Зважаючи на таку кількість традиційних і оригінальних різновидів плетінь браслетів на руку, кожен зможе обрати свою ідеальну прикрасу!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі