Влада

Керівник Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи згадав про проданий автомобіль, коли купував новий

25 November 2021, 16:23

Керівник Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи Житомирської обласної ради Олександр Донець продав за 420 тис. грн дев’ятирічний Subaru Outback, трохи доклав і купив новіший.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Донець оприлюднив 25 листопада.

Зазначається, що 8 листопада 2021 року головний лікар обласного центру медико-соціальної експертизи став власником автомобіля Subaru Outback 2017 р.в., який купив за 470 тис. грн. Продавцем автівки посадовець вказав себе. В розділі «Видатки» у повідомленні про придбаний автомобіль вказана дата 16 листопада 2021 року.

Також у повідомленні є інформація про те, що 5 лютого 2021 року Олександр Донець отримав 420 тис. грн доходів від продажу автомобіля Subaru Outback. Джерелом доходів, тобто покупцем автомобіля, Донець знову ж таки вказав себе.

Довідка НАЗК: Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається протягом 10 календарних днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку. При цьому, сума доходу, майна або видатку має перевищувати 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня року, у якому відбулася суттєва зміна у майновому стані. З початку 202 року не всі декларанти повинні подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, це передбачено змінами до статті 52 Закону України «Про запобігання корупції». Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані подають суб’єкти декларування: які займають відповідальне та особливо відповідальне становище; які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

У декларації за 2020 рік вказано, що Олександр Донець з 1 грудня 2012 року був власником автомобіля Subaru Outback 2012 р.в., вартість якого декларант не повідомляє.

Як повідомляв Житомир.info, директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна 15 листопада 2021 року купила автомобіль Suzuki New SX4 2021 р.в. вартістю 531 тис. грн, при цьому її зарплата за 2020 рік становила 554 тис. 451 грн зарплати, а повідомлень про суттєві зміни щодо продажу будь-якого майна декларантка не оприлюднювала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Донець автомобіль декларація  
Матеріали по темі