Події

​У передмісті Житомира ліквідували дві нарколабораторії, де щомісяця виготовляли амфетаміну на пів мільйона гривень

1 December 2021, 14:14

У Житомирській області правоохоронці ліквідували потужний «амфетаміновий бізнес» з мільйонними оборотами.

Про це 1 грудня повідомили в пресцентрі СБУ в Житомирській області.

«Служба безпеки України заблокувала на Житомирщині діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті оптових партій синтетичних психотропних речовин. «Бізнес» функціонував щонайменше з весни і працювали на нього 2 підпільні нарколабораторії. Зловмисникам вдавалося синтезовувати понад 1,5 кг амфетаміну щомісяця та забезпечувати майже півмільйонні «обороти», - повідомили в СБУ.

За даними слідства, організувала «діяльність» житомирянка у «партнерстві» зі своїми приятелями. Разом зі співмешканцем вона зараз відбуває покарання з випробувальним терміном за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Тож взялася до «справи» зі знанням та маючи «клієнтську базу».

Для виготовлення психотропів зловмисники облаштували нарколабораторії у гаражному кооперативі на околиці Житомира та у приватному будинку одного зі спільників поблизу обласного центру.

Потужність «виробництва» дозволяла синтезувати у середньому 50 г амфетаміну щодня. Ділки дбали про його розширення, постійно «інвестували» частину «виручки» у розвиток.

Необхідні реактиви, компоненти та прекурсори замовляли з-за кордону через Інтернет та отримували звичайними поштовими відправленнями.

Збували «товар» здебільшого оптовикам, «з рук в руки». Хоча не відмовляли й «роздрібним» покупцям.

Правоохоронці провели 12 санкціонованих обшуків за адресами виготовлення і зберігання психотропів та мешкання активних учасників «амфетамінового бізнесу». У ході обшуків вилучено:

  • - значну кількість обладнання для синтезу та фасування психотропів;
  • - більше 150 грамів готового амфетаміну, хімічні речовини та прекурсори для його виготовлення;
  • - чорнові записи із даними про оптових і роздрібних покупців;
  • - гранату Ф-1, десятки бойових набоїв до автоматичної стрілкової зброї та пістолет травматичної дії.

«Наразі трьох лідерів угруповання затримано у порядку ст. 208 КПК України. У межах відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності всіх, причетних до «наркобізнесу» осіб», - повідомили в СБУ.

За інформацією пресслужби Житомирської обласної прокуратури, нарколабораторію ділки обладнали в приватному будинку одного із сіл Житомирського району.

«За попередніми даними, виготовленням психотропної речовини – амфетаміну - займалася група місцевих жителів,до складу якої входили двоє чоловіків віком 40 та 28 років та 33-річна жінка. Наркоділки через мережу Інтернет замовляли у постачальників наркосировину, яку отримували поштовими посилками.Виготовляли і фасували психотропи в обладнаних нарколабораторіях. До того ж, з метою унеможливлення викриття злочинної діяльності, постійно змінювали місця розташування нарколабораторій», - повідомили в прокуратурі.

Чергове місце дислокації вибрали у сільській хаті свого знайомого, де правоохоронці їх «застукали на гарячому», безпосередньо із значною кількістю (точна вага встановлюється) виготовленої психотропної речовини – амфетаміну, розфасованого для перевезення та збуту наркозалежним особам. У будинку також виявлено ємності із хімічними речовинами, інвентар для виготовлення психотропу тощо.

Двоє із затриманих мають непогашені судимості за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів та перебувають на іспитовому терміні.

Як повідомляв Житомир.info, за три тижні роботи «антинаркотичного» Телеграм-каналу житомирські патрульні отримали 20 повідомлень про «закладки»: як працює чат-бот, дивіться у відеосюжеті від 29 листопада 2021.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін нарколабораторія  
Матеріали по темі