Здоров'я

В ОДА нарікають на зниження темпів вакцинації в Житомирській області та назвали громади, де пункти щеплень «дозволяють собі по два-три дні не працювати»

2 December 2021, 11:31

У Житомирській області знизилися темпи вакцинації проти коронавірусу.

Про це 2 грудня під час онлайн-брифінгу розповіла заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Констатую, що в нас значно знизились темпи вакцинації. Так, наприклад, за минулу добу (1 грудня) проведено 5512 щеплень. Це майже 50% від планового показника, а плановий показник у нас 11 тисяч щеплень на добу», – зауважила Наталія Остапченко.

Вона обурилася тим, що в деяких територіальних громадах пункти щеплень не працюють по декілька днів поспіль. Заступниця голови ОДА назвала такі громади та закликала їх очільників «зайнятися цим питанням».

«Вакцинальна кампанія продовжується у всіх пунктах щеплення. А є пункти щеплення, які дозволяють собі два і три дні взагалі не працювати. Це у Новоград-Волинській міській територіальній громаді, Довбиській селищній територіальній громаді, в Ємільчинській селищній територіальній громаді, Новогуйвинській селищній територіальній громаді, Корненській селищній територіальній громаді, Чижівській сільській територіальній громаді, Оліївській сільській територіальній громаді, Станишівській сільській територіальній громаді і Коростишівській міській територіальній громаді. Хочу звернутися до очільників цих громад для того, щоб ви втрутилися в ситуацію, тому що Центри первинної медико-санітарної допомоги знаходяться виключно у вашому підпорядкуванні. Там розгорнуті пункти щеплення, там є достатня кількість вакцини для того, щоб здійснити щеплення, тому, будь ласка, займіться цим питанням дуже щільно і все-таки налагодіть вакцинальну кампанію у себе на території», – закликала Наталія Остапченко.

Вона також поінформувала про ситуацію з завантаженістю лікарень хворими на COVID-19. Так, станом на 2 грудня в стаціонарах перебувають 1054 хворих на коронавірус (13,3% з них вакциновані). Кисневу підтримку отримують 784 пацієнти, до апаратів ШВЛ підключений 51 хворий. Середня завантаженість ліжок становить 36,86%. Проте деякі медзаклади заповнені хворими більш як на 50% (Баранівська центральна районна лікарня, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Андрушівська та Попільнянська лікарні).

Як повідомляв Житомир.info, за добу 1 грудня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 743 випадки коронавірусної хвороби – за кількістю нових інфікувань область опинилася на третьому місті в Україні. За добу в області зафіксували 8 летальних випадків, спричинених ускладненнями COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко вакцинація пункт щеплення  
Матеріали по темі