Влада

Депутат Житомирської облради пропонує відмінити держфінансування фільму «Мій юний принц», бо він «спотворює моральні цінності»

3 December 2021, 13:40

На сесії Житомирської обласної ради депутати мають розглянути питання про звернення до прем’єр-міністра України щодо відміни державного фінансування виробництва фільму «Мій юний принц».

Проєкт рішення сесії обласної ради про направлення прем’єру відповідного звернення 2 грудня 2021 року оприлюднили на сайті облради. Розробником проєкту рішення є депутат обласної ради Руслан Годований (фракція партії «Пропозиція»).

«1.Схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України щодо відміни державного фінансування виробництва фільму «ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ» «Мій юний принц».
2.Доручити голові Житомирської обласної ради підписати звернення.
3.Надіслати звернення Прем’єр-міністру України», – йдеться у проєкті рішення.

У додатку до нього наведений текст звернення та зазначається, що 12 жовтня 2021 року Рада з державної підтримки кінематографії України затвердила перелік кінопроєктів-переможців сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно, серед яких є фільм ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ» «Мій юний принц» режисера Хачатура Василяна. Рада з держпідтримки кінематографії прийняла рішення надати державне фінансування у розмірі 20 млн грн на виробництво зазначеної стрічки.

Однак депутат Житомирської облради вважає кінострічку аморальною і такою, що суперечить сімейним цінностям та релігійним постулатам.

«Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією щодо рішення Ради з державної підтримки кінематографії Державного агентства України з питань кіно про надання державного фінансування на виробництво фільму ТОВ «РІАЛ ПІКЧЕРЗ» «Мій юний принц» режисера Хачатура Василяна. Вважаємо, що сюжет фільму спотворює моральні цінності молодого покоління, нівелює інститут сім'ї, руйнує засади українського суспільства та провокує загострення демографічної кризи. Більше того, основна сюжетна лінія суперечить основним постулатам християнства та є аморальною з погляду релігійних переконань і засад громадян нашої країни. Звертаємо увагу, що сюжет фільму поєднує відкрито еротичний, гомосексуальний контент та християнську символіку, використовуючи при цьому алюзійні форми на твори біблійної тематики, що є неприпустимим для релігійного світогляду християн. Схожі мотиви відображено і на постері до вказаної стрічки, на якому спостерігаємо зображення еротичного поцілунку двох чоловіків з використанням сакрального для християн розп'яття Ісуса Христа. Гомосексуалізм у світових релігіях є тяжким гріхом, а використання християнської символіки і тематики в промоції гомосексуально-еротичного фільму є відвертим блюзнірством і провокацією», – йдеться у зверненні.

Тож «з метою недопущення дискредитації сфери кінематографії України і захисту традиційних сімейних цінностей», депутати обласної ради, відповідно до проєкту рішення, проситимуть відмінити рішення про державне фінансування виробництва фільму «Мій юний принц».

Повний текст звернення – тут

Зазначимо, що чергова сесія Житомирської обласної ради відбудеться 16 грудня 2021 року (згідно з розпорядженням голови обласної ради Володимира Федоренка від 18 листопада 2021 року).

Нагадаємо, 19 листопада 2021 року у Верховній раді був зареєстрований проєкт закону №6327 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду відхилень від конституційних норм сім'ї, дитинства, материнства і батьківства. Співавтором законопроекту є народний депутат від Житомирської області Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу», обраний від Чуднівського округу №67). Нардепи пропонують доповнити КУпАП статтею 180-2 «Пропаганда педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року представники ЛГБТ-спільнот Житомира приєдналися до Маршу рівності у Києві. 22 серпня цього ж року на Михайлівській у Житомирі кілька чоловіків відібрали у 13-річних дівчат «райдужний» прапор і виклали відео у соцмережі. Скандальне відео набуло розголосу і 23 серпня на Михайлівській провели акцію «Всі Люди Рівні», щоб нагадати про рівні можливості та право на вільний вибір, а також підтримати дівчат і їхніх батьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облрада проєкт рішення фільм кіно Годований  
Матеріали по темі