Події

Деталі загибелі двох студентів, тіла яких знайшли в пожежній водоймі на території Житомирського агроколеджу

7 December 2021, 14:25

На території Житомирського агротехнічного коледжу 6 грудня у пожежній водоймі знайшли тіла зниклих студентів 4-го курсу Ярослава та Назара. Відомо, що ввечері у неділю, 5 грудня, хлопці вийшли з гуртожитку, після цього зникли.

Самі ж хлопці з Овруцького району, а на вихідні залишилися в студентському гуртожитку. Сусіди по кімнаті розповідають, що востаннє з ними спілкувалися телефоном у неділю близько 20 години, про плани нічого не говорили. Далі зв'язатися з Ярославом та Назаром ніхто не міг.

«О 8-ій годині вечора (спілкувалися телефоном), в гуртожитку були (Нараз та Ярослав) лежали просто, нічно не говорили. Вони постійно говорили, що кудись йдуть, а тут взагалі нічого не сказали, не подзвонили», - розповідає студент Житомирського агротехнічного коледжу Олександр.

Олександр з іншими студентами першими помітили речі загиблих біля водойми.

«Стояли в кухні у кутку з хлопцями говорили і бачу щось схоже на куртку Ярослава, у вікно виглядаю нормально, бачу, що його та одразу побігли. Я думаю, що це не нещасний випадок, вони не могли такого зробити», - розповідає Олександр.


Студенти кажуть, що Ярослав та Назар мали спокійний характер, тому не мали ні з ким конфліктів.

«У них не було ніяких конфліктів. Самі хлопці не конфліктні були, хороші. У мене немає версій, але самі вони б туди не полізли», - ділиться студент Євген.

Директор коледжу згадує, що Ярослав та Назар добре навчалися, мали стипендію та були життєрадісними.

Дізнався про зникнення хлопців 6 грудня об 11-й годині.

«Був у нашому українському домі на підведенні підсумків, там вітали нашу чемпіонку Європи й віцепризера, мені дзвінок і мені було вже не до вітань. Я об 11:15 приїхав до коледжу, із колегами ми вже були біля озера, де побачили курточки хлопців, але акуратно складені всі їхні речі і рюкзачок, і мобільний один телефон», - каже директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.

Версію суїциду директор коледжу одразу відкидає.

«Я тільки з моргу, ось зранку. Діти точно, це експертиза показала, не були під наркотичним якимось впливом, не були під алкогольним сп'яніння. Для нас це також важливо, а версія яка.. насильної смерті біля озера немає.. ми не виключаємо версію таку, можливо, так і було, що один пішов по кризі тонкій, який мороз був тоді, пам'ятаєте цей вечір? Неділя, сніжок пішов десь з 8-ї вечора до 10-ї трусив сніжок, там сліди їхні видно і кроки всі по озеру і прірва, мабуть, другий пішов, бо одного телефона немає. Я не слідчий, я не хочу жодну версію зараз давати. Знаю, що то така мода може і селфі хотіли зробити, не виключаємо, хто його знає. А може була і погоня за ними, ми не можемо збагнути. А це хлопці, які були завжди з грошима, вони знали, як собі лад дати й були дорослі хлопці, які підпрацьовували. Ми не можемо сказати, що у них ніхто нічого не вкрав, бо одна парасолька (портмане, - ред) сказали, що була пуста, без грошей. Один телефон мобільний є, слідчі візьмуть, останні перемовини були на бульварі й вони були о 20:30. Так, як розказують по локації наші студенти», - говорить директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.

За словами директора коледжу, доступу до пожежної водойми у студентів немає, адже навколо з усіх сторін – паркан у 2,5 метри, а ключі мають лише техпрацівники. Він припускає, що хлопці перелізли огорожу, адже вона не була пошкоджена.

В рамках кримінального провадження поліцейські продовжують з’ясовують усі обставини.

«6 грудня в обідню пору надійшло повідомлення про те, що увечері вийшли двоє студентів і не повернулись. Під час під першочергових заходів перевірки інформації було встановлено, що речі хлопців знайшли на березі технічної водойми, розташованої на території цього навчального закладу. Під час огляду місця події працівники слідчо-оперативної групи Головного управління нацполіції в Житомирській області та Житомирського району зафіксували всі обставини, зокрема вилучили верхній одяг хлопців та мобільні телефони, інші речі. Також для огляду водойми були залучені місцеві водолази. Під час проведення огляду були виявлені тіла обох хлопців і на даний час слідчі призначають досудову експертизу щодо причин їх смерті у рамках відкритого кримінального провадження», - коментує речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Згодом на сайті ГУНП в Житомирській області повідомили, що за попередніми висновками фахівців судово-медичної експертизи, смерть обох хлопців настала внаслідок утоплення.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що у Житомирі зникли двоє студентів навчального закладу, речі хлопців знайшли біля водойми. Ввечері того ж дня, у результаті обстеження технічної водойми на території місцевого коледжу водолази виявили тіла двох зниклих напередодні хлопців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: студент агроколедж загибель утоплення водойма  
Матеріали по темі