Події

​Адвокати п’ятьох осіб, яких засудили за вбивство 17-річної дівчини з Малина, просили Верховний Суд скасувати вирок

7 December 2021, 17:37

Сторона захисту п’ятьох осіб, яких засудили за вбивство у жовтні 2017 року у Малині Житомирської області 17-річної дівчини, просила Верховний Суд скасувати вирок. Суд у задоволенні скарги відмовив.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

«За принципової позиції ювенального прокурора Офісу Генерального прокурора раніше неодноразово судимого громадянина та його чотирьох спільників засуджено до 10, 8 та 3 років позбавлення волі. Вони відбуватимуть покарання за умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння і способом, що має характер особливого мучення, що спричинило смерть неповнолітньої потерпілої, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, та хуліганство (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 136, ч. 1 ст. 296 КК України). Прокурором у суді доведено, що у жовтні 2017 року п’ять осіб, спричинивши тілесні ушкодження вітчиму, потрапили до будинку, де проживала неповнолітня дівчина. Вони силою змусили її піти з ними, а потім за 500 грн неіснуючого боргу протягом декількох годин з особливою жорстокістю мучили та спричиняли тілесні ушкодження. Після цього залишили її без свідомості помирати на сміттєзвалищі. Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду відмовлено у задоволенні касаційних скарг сторони захисту про скасування вироку Малинського районного суду Житомирської області та ухвали Вінницького апеляційного суду», - йдеться у повідомленні.

Вироком Малинського районного суду у жовтні 2019 року чотирьох осіб – чоловіка та трьох жінок - визнано винними у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 10 (чоловіку) та 8 років (жінкам). Ще одного фігуранта кримінального провадження вироком суду визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги, що спричинило смерть потерпілої) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Останній ухвалою Малинського районного суду Житомирської області, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень 29 листопада 2021 року, був звільнений від основного покарання.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року суд виніс вирок компанії молодих людей, які два роки тому у Малині побили 17-річну дівчину і залишили її помирати у закинутому приміщенні складу хімікатів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2017 року ранкові перехожі в районі залізничного вокзалу Малина побачили оголену непритомну дівчину, з’ясувалося, що її побили друзі. Через декілька днів малинчанка померла в лікарні. 26 жовтня у Малині попрощалися з 17-річною Оленою Журахівською, яку побили та покинули напризволяще друзі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин вбивство суд вирок Верховний Суд неповнолітня  
Матеріали по темі