Події

За добу ще троє жителів Житомирської області «клюнули на гачок» шахраїв та віддали незнайомцям майже 70 тисяч гривень

16 December 2021, 13:31

Минулої доби, 15 грудня, ще троє жителів Житомирської області постраждали через власну довірливість: чоловік, поспілкувавшись з «банківським працівником», втратив гроші з власної картки, ще двоє літніх людей віддали заощадження псевдолікарям.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Уранці 15 грудня до Житомирського райуправління поліції звернувся житель обласного центру із повідомленням про шахрайство. За словами 45-річного чоловіка, після спілкування з нібито банківським працівником про проблеми з його карткою, з рахунку зникли понад 6,5 тисяч гривень. Будучи впевненим у тому, що спілкується з представником служби безпеки фінансово установи, заявник назвав незнайомцю конфіденційну інформацію щодо своєї банківської картки. А згодом отримав смс-сповіщення про зняття коштів», – розповідають у поліції.

Двоє літніх жителів м. Коростишева рятували з уявної халепи своїх рідних. В обох випадках історії заявників виявились подібними. І 93-річна бабуся, і 80-річний дідусь поспілкувались по телефону з нібито лікарем, який сповістив їх про автопригоди з онуками. Мовляв, травмованим терміново необхідні були гроші на лікування. Збентежені пенсіонери передали грошові заощадження незнайомцям, які самі прийшли до їх осель. Так, літня жінка віддала в руки шахраям 20 тисяч гривень, а чоловік – більше 40 тисяч гривень.

За вказаними випадками поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Наразі тривають заходи щодо встановлення причетних до цих правопорушень осіб.

Нагадаємо, 13 грудня 2021 року в Житомирі поліція зафіксувала два випадки шахрайства: місцева жителька повірила «банківському працівнику» і втратила 40 тисяч гривень. А інша жителька обласного центру впустила до оселі липового газовика, в результаті втратила близько 150 тисяч гривень.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі