Місто

​Коли у Житомирі встановлять усі новорічні декорації та запрацює різдвяний ярмарок

17 December 2021, 19:38

Житомир прикрашають до новорічних свят. На Новому бульварі облаштовують фотозони, а на вулиці Пушкінській, біля обласної філармонії, встановили атракціони та будиночки для різдвяного ярмарку.

У коментарі журналістам Житомир.info головна архітектора міста розповіла, коли мають встановити всі декорації.

«Вчора (16 грудня, - ред.) почали встановлювати цифри біля фонтану на Новому бульварі. Також обіцяють нам, що з понеділка (20 грудня, - ред.) вже буде встановлено фотозона з Космонавтом, який буде знаходитися на сонячній системі. Космонавта хочемо розмістити ближче до пам’ятника тюльпану. Щоб на початку Нового бульвару стояла підсвічена ілюмінація з цифрами, а в кінці нового бульвару був саме космонавт. Також мають повісити ілюмінації на опори на вулицях Київська, Велика Бердичівська, Театральна, майдан Соборний, це будуть світлові ілюмінації, які будуть висіти на опорах», — каже головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.


Вже 18 грудня житомиряни зможуть побачити фотозону 2022. Також цього року працюватиме різдвяний ярмарок, але з дотриманням протиепідемічних заходів.

Чому цього року різдвяний ярмарок розмістили на вул. Пушкінській, розповіла головна архітекторка Житомира.

«Самого майдану замало. Як ми бачили в минулому і позаминулому роках, місця замало для проведення таких свят. На Новий бульвар не хотіли б ставити тому, що він зараз якраз здається в експлуатацію, тому будемо ставити на вулиці Пушкінській, щоб не пошкодити плитку і реконструкцію. Ми його так розташували, що будиночки будемо відставляти від самих будинків, які на початку вулиці, то здається адреса Пушкінська, 30, біля музичного училища. Тому, будиночки будуть з певним відступом, вони не будуть заважати мешканцям спокійно відпочивати. Сама вулиця Пушкінська буде перекрита на певний період часу, до середини січня», — каже Ольга Бронштейн.

Закінчити усі роботи планують до Дня святого Миколая.

Нагадаємо, 16 грудня в центрі Житомира почали встановлювати фотозону, атракціони та будиночки для різдвяного ярмарку.

Святкові заходи у Житомирі розпочнуться 19 грудня – о 17:00 заплановане запалення головної новорічної ялинки, яка росте на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році у Житомирі різдвяний ярмарок та атракціони були на Новому бульварі, біля колишнього кінотеатру «Жовтень». В 2020 році через карантинні обмеження, пов’язані з коронавірусом, була лише ялинка та фотозони на Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бронштейн ярмарок декорації Пушкінська Старий бульвар Новий бульвар  
Матеріали по темі