Місто

Сесія Житомирської міської ради почалася з вручення відзнаки та вітання пластунів

24 December 2021, 09:49

Батькам полковника Олександра Петраківського вручили почесну відзнаку до звання «Почесний громадянин Житомира». Нагороду передали на початку чергової сесії Житомирської міської ради 24 грудня. Батько Петро Петраківській подякував місцевій владі, що не забувають про його сина, який в 2014 році в АТО врятував колону бійців, вчасно повідомивши про засідку.

Нагадаємо, Олександр Петраківській в грудні 2014 року отримав звання Героя України: 20 липня група військових під його керівництвом, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

29 серпня 2021 року після 7 років хвороби, спричиненої пораненням, серце Героя України перестало битися. Наказом Міністра оборони України від 30 серпня 2021 року № 407 підполковникові Петраківському Олександру Петровичу посмертно присвоєно чергове військове звання «полковник».Проєкт рішення сесії про присвоєння Олександру Петраківського звання «Почесний громадянина Житомир» (посмертно) був оприлюднений 10 вересня 2021 року. Рішення про присвоєння звання ухвалили на сесії міської ради 23 вересня

Також на початку останньої в поточному році сесії міської ради депутатів привітали пластуни, які передали вифлеємський вогонь.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської міської ради 24 грудня 2021 року депутати планують розглянути майже 100 питань.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада пластуни нагорода Петраківський  
Матеріали по темі