Місто

Управління культури та мер Житомира на сесії виправдовувалися за новорічні прикраси та ялинку

24 December 2021, 11:34

Начальниця управління культури Ілона Колодій вважає ялинку на Михайлівській гарною та екологічною.

Про це вона скала за на сесії Житомирської міської ради 24 грудня, відповідаючи на запитання депутата Василя Кучика: «Чи буде в нас новий рік?». Кучик обурювався, що в Житомирі не поставили штучну ялинку, яка є в Житомирі.

«У нас ялинка 27 метрів, це – екоялинка, багатьом подобається. Ми не зрізали жодної ялини. Якщо ви хочете ялинку – ми можемо про це поговорити і запланувати на наступний рік», - сказала Ілона Колодій.

Щодо штучної ялинки, яку купували ще в 2008 році, то, за словами Ілони Колодій, вона вже непридатна до встановлення, бо за два роки, що її не встановлювали, вона поржавіла. А з приводу святкової ілюмінації та світлових фотозон, то начальниця управління культури звинуватила систему «Прозорро», яка убезпечує від корупційних ризиків, але автоматично визначає переможця з найменшою пропозицією.

Мер Сергій Сухомлин також зауважив, що новорічна концепція була «класна», але те, що привезли постачальники, їй не відповідає.

Зрештою, голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв запропонував в бюджеті на наступний рік закласти 3 млн грн на організацію новорічних свят. Депутати цю пропозицію підтримали.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, у Житомирі частину новорічних декорацій можуть повернути підряднику, який не виконав умови договору.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня, у День святого Миколая, в Житомирі на Михайлівській урочисто запалили вогники на головній ялинці міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка новорічні прикраси сесія Колодій управління культури  
Матеріали по темі