Місто

Цього року з новорічними заходами у Житомирі «щось пішло не так», тому на наступний Новий рік виділили 3 млн грн

24 December 2021, 14:55

Під час чергового засідання сесії 24 грудня депутати обговорювали новорічні декорації та попросили пояснити начальницю управління культури, що пішло не так.

«У цьому році, як то кажуть, «что-то пошло не так» в контексті новорічних заходів, які плануємо робити або вже робимо. З цим космонавтом щось трапляється. Якийсь рік у нас не задався», – сказав депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

«Ще жодної копійки не витрачено, буде витрачено 414 тисяч грн. Це освітлення, згідно з концепцією новорічного і святкового освітлення міста, яке розробляла головний архітектор міста Ольга Бронштейн. Ми, управління культури, лише оголосили торги. На жаль, ні від кого не залежить, як пройдуть торги, лише система «Прозоро» визначає. На жаль, «ЕпіцентрК» не впорався із завданням, і вони не відповідають тим технічним умовам. Ви можете подивитися, яка була розроблена гарна презентація, що мало бути. Ми зараз не заплатили жодної копійки – ні за космонавта, ні за фотозону 2022. Зараз ми працюємо над актом невідповідності», – пояснює начальниця управління культури Ілона Колодій.

«Відпрацьована концепція була класною, а те, що постачальники привезли, воно ніякої критики не витримує. Тому було прийнято рішення залишити консолі лише на опорах освітлення. Ціна була 5 тисяч 800 грн, зараз 2 тисяч 14 грн, більше ніж у два рази зменшили ціну на ці консолі, за все інше ми не платимо», – додав міський голова.


Головна ялинка міста також не всім до вподоби. Але начальниця управління культури вважає її екологічною та наголошує, що на іншу коштів не було передбачено, а штучна ялинка, яку ставили у попередні роки, в поганому стані.

«Ви мені скажіть взагалі, новий рік у нас буде? Скажіть, чому у місті, єдиному місті в Україні, не поставили ялинки. Який сніговик взагалі? Кому це сьогодні потрібно? Ялинки немає у місті. Поставте ялинку, яка у нас є», – сказав депутат Житомирської міської ради Василь Кучик.

«Закупівля ялинки – це від 1 млн 200 тисяч грн. Та, що у нас є, вона на зберіганні у «Міськсвітла». Вона вже не у належному стані. Її не використовували рік-два, і вона вже заржавіла, вона має негарний вигляд, і її неможливо зібрати. Ялинка, яка стоїть на Михайлівській, 27 метрів заввишки, це екоялинка. Дійсно, є хто обурений, а є багато тих, хто це підтримує, тому що ми заощадили кошти, ми не зрізали жодної ялинки», – відповіла Ілона Колодій.

Голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв запропонував в бюджеті на наступний рік закласти 3 млн грн на організацію новорічних свят.

«У програмі культури ми проголосували. Єдине прохання, уточнити в програмі захід: проведення й організація новорічних свят, придбання новорічної ялинки її монтаж, демонтаж, освітлення новорічних ялинок, придбання та облаштування святкової ілюмінації, забезпечення святкового оформлення територіально громади. Також у бюджеті та програмі додати виконавців: управління культури та управління комунального господарства», – зазначила перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

Зрештою, депутати виділила 3 млн грн на наступний Новий рік.

Нагадаємо, що за 974 тис. грн ТОВ «Епіцентр-К» мав прикрасити центральні вулиці міста консолями й світлодіодними фотозонами «2022» та «Космонавт на планеті».

23 грудня міський голова повідомив, що частину новорічних декорацій можуть повернути підряднику, який не виконав умови договору.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Житомирського міськвиконкому 23 грудня 2021 року вирішили різдвяний ярмарок та атракціони перенести з вулиці Пушкінської на майдан Корольова та вул.Мала Бердичівська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада Новий рік святкування Колодій декорація ялинка  
Матеріали по темі