Місто

На Михайлівській у Житомирі святкують католицьке Різдво: встановили вертеп, а дітей вітають герої мультфільмів

25 December 2021, 15:52

25 грудня віряни західного обряду святкують Різдво Христове. На вулиці Михайлівській встановили різдвяний вертеп. Цього року він особливий, адже замість фігур тут живі люди. Волхви, Йосип та Марія – це студенти-актори ЖДУ ім. Івана Франка. Вони вітають зі святом житомирян та запрошують до спільного фото.

«Ми студенти-практиканти, волхви, Діва Марія з дитиною. Ми тут волонтеримо. Скільки зможемо, стільки й будемо стояти радувати людей. Люди кажуть: думають, що ми не живі, а потім дивуються, коли ми запрошуємо зробити фото. Не холодно, у нас тут тепла атмосфера, як кажуть, з Божою поміччю буде тепліше», – говорить Анастасія.


З балконів будівель, які розташовані на вулиці Михайлівській, маленьких житомирян з Різдвом вітали мультиплікаційні герої. Такі вітання сподобалися не лише малечі, а й їх батькам.

«Дуже цікаво, особливо дітям, це неймовірно, дітям дуже подобається», - каже Вікторія.

«Чудово, дітям дуже цікаво, йде і голову піднімає», - говорить Дарина.

«Дуже добре і цікаво», - сказав Кирило.

Зазначимо, що о 18:00 на Михайлівській відбудеться Свято Різдва Христова для християн західного обряду. В плані заходів: спів колядок та молитви.

Історію різдвяного вертепу на Михайлівській у Житомирі у фотографіях дивіться тут.

Нагадаємо, 24 грудня віряни західного обряду відзначають Різдвяний святвечір.

Як повідомляв Житомир.info, 25 грудня 2020 року у Житомирі курсував різдвяний трамвай з Сантою та мультиплікаційними героями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: католицьке Різдво святкування Михайлівська вертеп  
Матеріали по темі