Здоров'я

У міській лікарні роблять більше коронарографій, ніж в обласній, – мер Житомира

29 December 2021, 13:04

Наприкінці жовтня 2021 року в житомирської міської лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка з’явився сучасний ангіограф. За два місяці обстеження на цьому апараті пройшли більше сотні пацієнтів.

Про це 29 грудня під час пресконференції про підсумки 2021 року повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, відповідаючи на запитання журналістів про поліпшення матеріально-технічної бази медичних закладів.

Мер наголосив, що відділення, де встановлений новий ангіограф (центр ішемічних хвороб лікарні №2), працює продуктивніше, ніж аналогічне відділення в обласній клінічній лікарні імені Гербачевського.

«Ми купили той же мамограф, в цьому році закінчили виплати по лізингу, ще платимо за ангіограф, і його вже запустили. І от та команда людей, яка займається ангіографоом, те відділення – це дійсно привід для гордості. Я не буду називати місто в Житомирській області, яке два роки тому за рахунок держави отримало ангіограф. І два роки він стоїть, його не запустили. І я думаю, що найближчі рік-півтора його і не запустять. А в нас за пів року його запустили, і за півтора місяця чи за два ми зробили більше ста коронарографій. Якщо взяти обласну лікарню (з величезною повагою до колективу закладу – вони допомагають місту завжди), але вони за рік роблять на двох ангіографах в районі 400-500 коронарографій. А ми вже зробили за 2 місяці 100. І плани на наступний рік зробити приблизно 800 коронарографій», – розповів Сергій Сухомлин.

Житомир.info вів пряму трансляцію зі звітної пресконференції Житомирського міського голови

Нагадаємо, 21 лютого 2020 року депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії 20 лютого виділили 13,46 мільйонів гривень для купівлі ангіографа, який функціонуватиме на базі КП «Лікарні №2 ім. В. П. Павлусенка».

Восени 2021 року у житомирській міській лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка встановили ангіограф останніх моделей японської компанії Toshiba (Canon). Презентуючи його, лікарі зазначали, що завдяки цьому апарату пацієнти отримуватимуть медичну допомогу при лікуванні серйозних серцево-судинних захворювань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ангіограф лікарня кардіологія коронарографія  
Матеріали по темі