Здоров'я

У Житомирі з'явився унікальний УЗД-апарат, за допомогою якого можна побачити риси обличчя малюка на ранніх термінах вагітності

14 January 2022, 13:55

У Житомирі запрацював унікальний УЗД апарат Voluson Swift від GE Healthcare. З його допомогою батьки можуть не лише на ранніх термінах вагітності дізнатися стать дитини і побачити, чи правильно розвивається плід в материнській утробі, але й роздивитися риси обличчя майбутнього малюка вже з 12-го тижня.

За словами медичної директорки клініки сучасних репродуктивних технологій IVMED (Айвімед) Анастасії Нікітіної, це єдиний такий апарат у нашому місті.

“Йдеться про обладнання експертного класу і найвищої якості, оснащене штучним інтелектом. Це як «Мерседес», якщо порівнювати з автомобілями. До прикладу, ми виводимо стегно плода: нам не потрібно його міряти вручну, апарат сам вимірює і робить висновки. Є окремі опції для дослідження, до прикладу, скелету. Можна подивитися, чи немає вад розвитку кісток. Є можливість вивести 3Д серця малюка, м'яких тканин тощо. Дуже якісне зображення у форматах 3Д, 4Д і вагінальним, і абдомінальним датчиками. Є крута функція, коли в програмі екстракорпорального запліднення апарат сам рахує кількість фолікулів, що виключає «людський фактор». У нас також є додатковий монітор і пацієнтка паралельно спостерігає за тим, що робить лікар. Дитину можна побачити в режимі реального часу. При цьому картинка буде об’ємною і кольоровою. На моніторі чітко візуалізуалізуються рухи плоду, його емоції. Є можливість запису даних”, - розповіла Анастасія Нікітіна.

Репродуктолог також додає: ультразвукова діагностика на різних термінах вкрай необхідна для контролю і збереження вагітності.

“Міністерство охорони здоров’я встановило чіткі терміни і кількість обстежень. УЗД виконують не через цікавість, а для контролю розвитку плоду і здоров’я жінки, своєчасної діагностики відхилень”, - зазначила лікарка.

Вартість дослідження у клініці сучасних репродуктивних технологій IVMED (Айвімед):

Попередній запис: (098) 107 06 07

Клініка Айвімед знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Романа Шухевича, 2а

Більше інформації на сайті.

Нагадаємо, у липні 2021 року у Житомирі офіційно відкрили філію клініки сучасних репродуктивних технологій IVMED. З-поміж основних напрямків роботи медичного закладу – лікування жіночого та чоловічого безпліддя, діагностика та супровід вагітності.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Айвімед УЗД  
Матеріали по темі