Суспільство

За рік Держпродспоживслужба вилучила 66 кг неякісних продуктів, що постачалися до навчальних закладів Житомирської області

17 January 2022, 16:27

Упродовж 2021 року Держпродспоживслужба вилучила майже 3,5 тонн небезпечних харчових продуктів, що постачалися до навчальних закладів.

Про це 17 січня повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Зазначається, що минулого року Держпродспоживслужбою було проведено майже 6,5 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувалися для приготування страв у навчальних закладах, на відповідність параметрам безпечності. За результатами проведеного контролю встановлено 142 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 2,1% від досліджуваних зразків.

«За результатами експертних висновків, у яких підтверджені невідповідності продукції, прийнято 45 рішень про вилучення харчових продуктів з обігу. У 29 випадках прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів. Вилучено з обігу майже 3,5 тонн небезпечних харчових продуктів (виділено редакцією), що є важливим чинником для запобігання харчовим отруєнням», – йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що 1 січня завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування.

Зазначимо, що у Житомирській області упродовж року вилучили понад 60 кілограмів небезпечних харчових продуктів, що постачалися до навчальних закладів.

Таку інформацію Житомир.info надали в ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«В 2021 році під час здійснення заходів державного контролю в закладах загальної середньої освіти відібрано 367 зразків та проведено 1461 дослідження харчових продуктів (сировини) на відповідність параметрам безпеки. За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено 7 випадків невідповідностей, що становить 2% від загальної кількості відібраних зразків. Видано 3 розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора в Житомирській області «Про вилучення з обігу харчових продуктів» в кількості 66,2 кг», – повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, провівши лабораторні дослідження, вибракували 233 кілограми масла солодковершового та не допустили його до реалізації, а також для харчування дітей у навчальних закладах. Загалом із закладів освіти вилучили 709,63 кілограмів небезпечних і неякісних продуктів харчування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба продукт продукти навчальний заклад  
Матеріали по темі