Україна

Дощ був атрибутом концерту МакКартні!! Чудовий ФОТОРЕПОРТАЖ

16 June 2008, 13:33

Чи бачив таке Київ раніше? Навряд чи. Це був перший і, найімовірніше, єдиний концерт сера Пола МакКартні, обличчя легендарних "The Beatles" та кумира кількох поколінь.

Навіть скажена злива, дощ стіною, і вода під ногами не змогли зупинити 350 тисяч осіб. Майдан Незалежності у Києві був заповнений вщент.

Мокрий концерт МакКартні 

Представники різних поколінь та соціальних верств мокли під дощем заради одного - почути МакКартні.

Українцю злива - не перепона, якщо це концерт сера Пола 

І, якщо навіть після концерту хтось з присутніх на ньому виявить у себе нежить чи застуджене горло - навряд чи він про е пожалкує. Адже сам "бітл" звертався зі сцени до всього Києва і України: "Привіт, друзі!"

Уроки української не пройшли дарма. "Привіт, друзі!" - розпочав МакКартні своє шоу 

 

"Відриваємось", "Дякую", "Нас просили заспівати цю пісню", "А зараз трохи історії", "А зараз усі разом!", присвяти "Ця пісня для Лінди " або для Джорджа чи Джона, і нарешті "Побачимось, Києве!" - доводили до шалу півкраїни.

 

Адже концерт сера Пола побачили близько14 мільйонів людей. Виступ гуру світової сцени транслювався у семи містах України.

Всього концерт по всій країні подивилися майже 14 мільйонів людей 

Пряму трансляцію на центральних площах великих міст України в цілому побачили близько 150 тисяч чоловік.

 Вміє Віктор Пінчук розважатися - і собі, і людям. Разом з Оленою Франчук вони справді "відривалися", як казав Пол

На площі Волі у Харкові зібралося близько 80 тисяч осіб, на Театральній площі в Одесі - близько 20 тисяч, стільки ж - коло пам'ятника Міцкевичу у Львові, у Донецьку в парку відпочинку імені Щербакова - близько 15 тисяч.

 Екс-президент Кучма, принаймні у телетрансляції, видавався кислішим за лимон. А от його онук Рома, обійнявши свою дівчину, проникався романтикою

Подружжя Яценюків, як і інших глядачів концерту МакКартні, замочили - дощем

На Фестивальному причалі в Дніпропетровську - понад 35 тисяч осіб. У Севастополі, де концерт збігся зі святкуванням Дня міста, близько 50 тисяч приєдналися до трансляції. У Чернівцях концерт зібрав близько 8 000 осіб.

 Клички рятувалися від зливи парасолькою

 

 А Порошенки ховалися під плащиками

Ще до появи МакКартні розпочався марафон під назвою "Час бути разом". І взимку, і влітку, і, власне, в дощ веселий Володимир Зеленський, призерка "Євробачення-2008" Ані Лорак та метр-таврійщик Олександр Богуцький розігрівали народ, спілкуючись в ефірі з іншими містами країни.

 Лорак цього вечора ще й ведучою марафону "Час бути разом"  була

Початок концерту припізнився, проте МакКартні таки зміг ублажити ошаленілий натовп фанатів, зігравши зі своєю групою 33 композиції.

Регіоналка Ірина Бережна і Андірй Кравчук із плащиками у тон - щось новеньке...

Художник Демієн Хьорст (ліворуч) вже став другом Пінчуків

Звучали такі хіти "Wings", як "Jet", "My Love" and "Band On The Run" і такі сольні композиції, як "Flaming Pie" й "Dance Tonight", "Mrs. Vanderbilt", з проханням про виконання якої до Пола звернулися українські фани, і, звичайно, ураганна версія знаменитого "Back In The USSR" і неймовірна "Let it be".

 

 

Справжній зворотній зв‘язок отримав МакКартні, співаючи "Hey Jude". Сотні тисяч людей декількох поколінь підспівували кожному слову зірки.

А тепер всі разом!  "Hey Jude"! 

 

А потім весь Майдан скандував: "Yesterday". І Пол не лише вийшов і проспівав цю пісню, він виніс на сцену український прапор. На біс цього вечора МакКартні і Ко виходили тричі.

 Андрій Данилко разом зі своєю сценічною мамою Інною Білоконь причаїлися коло Пінчуків

 

"Побачимось, Києве!" 

Фото http://pinchukfund.org/uk, "The Associated Press" та "УНІАН"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі